Parteneriatul public-privat este cheia în turism, pentru că nimeni nu poate să promoveze singur România ca destinaţie turistică atât în interior, pentru români, cât şi pentru cei care vor să ne viziteze, a declarat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, citat de Agerpres.

"Am folosit întotdeauna toate informaţiile despre turism sau despre întreprinderile mici şi mijlocii, pentru că atunci când iniţiem o lege trebuie să avem o notă de fundamentare solidă care să aibă în spate o analiză şi aşa ne propunem să lucrăm la acest minister. Câteva date sintetice despre turism arată că dinamica este bună în ceea ce priveşte balanţa: câţi turişti pleacă sau nu pleacă în străinătate, câţi turişti străini vin în România şi cât cheltuie. (...) Dorinţa noastră este să încercăm împreună să spunem povestea de succes a turismului din România. Turismul trebuie să se adreseze tuturor", a spus Oprea.

Potrivit lui, atenția trebuie îndreptată către litoral, să avem cât mai multe plaje care să răspundă nevoilor persoanelor cu dizabilităţi.

„Încercăm să fim mai organizaţi, mai profesionişti şi asta pot să o fac doar împreună cu colegii din minister şi cu dumneavoastră, în sensul în care toate campaniile de promovare a României ca destinaţie turistică să fie bazate pe studii şi să venim apoi ţintit pe zona de percepţie a turiştilor. A ceea ce vor ei sau ce-şi doresc ei, mai bine spus. Încă o dată spun că în turism parteneriatul public-privat este cheia. Singur, nu poate nimeni să promoveze România ca destinaţie turistică atât în interior, pentru români, cât şi către cei care vor să ne viziteze”, a mai spus ministrul.

Ştefan-Radu Oprea a precizat că, în perioada următoare, va fi elaborat un act normativ care ar urma să prevadă, printre altele, posibilitatea ca unităţile de cazare neclasificate să nu se mai promoveze.

"Mai fac un singur anunţ care cred eu că este important pentru cei care sunt din domeniu, pentru hotelieri, pentru cei care vor să închirieze: este funcţional site-ul Situr, care va permite toată partea de clasificare, mult mai uşor, digitalizat, într-un sistem simplificat. Bazele de date să fie interconectate, să nu mai cerem nicio informaţie suplimentară, să nu mai vedem dosarul cu şină niciodată, să nu mai trebuiască să veniţi la minister sau să fim noi foarte des la dumneavoastră. O să venim şi cu un act normativ în sensul acesta. Cred că este bine ce am prevăzut în acest act normativ, ca să nu mai fie posibilă promovarea structurilor neclasificate şi care limitează posibilitatea de a-ţi faci reclamă pe diverse site-uri", a explicat oficialul.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), alături de CNIPMMR, a organizat evenimentul de lansare a celei de-a treia ediţii a studiului "Carta albă a turismului din România".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri