Echipa de consultanta in fuziuni si achizitii a Deloitte Romania se va uni cu firma de consultanta Filipescu Visa, una dintre cele mai experimentate firme independente de consultanta de pe piata romaneasca. Ioana Filipescu va coordona departamentul de fuziuni si achizitii de pe pozitia de partener, iar Florin Visa se alatura Deloitte ca director.

"Noua echipa aduce in fata clientilor cele mai bune abilitati de pe piata, care astfel vor primi servicii complete si consistente", a declarat Ahmed Hassan, country managing partner Deloitte Romania.

Prin alaturarea celor doua echipe, clientii vor beneficia de servicii complete de consultanta, iar competentele in materie de consultanta ale firmei se vor consolida, potrivit unui comunicat al Deloitte.

"Speram (...) ca astfel sa lucram la o scara mai mare si sa ne folosim experienta pentru a ne concentra mai mult pe deservirea antreprenorilor locali. (...) Proiectele aflate in derulare indica un numar semnificativ de tranzactii care vor urma pana la finalul acestui an, precum si in 2017. Datorita contextului economic actual, Romania este foarte bine pozitionata, iar investitorii urmaresc atent piata in vederea derularii unor potentiale proiecte. Cresterea numarului de tranzactii este de asemenea o tendinta globala, cele mai numeroase avand loc in industria bunurilor de larg consum sau in sectorul industrial”, a afirmat noul partener al echipei de servicii de consultanta in fuziuni si achizitii, Ioana Filipescu.

Deloitte oferit recent consultanta in tranzactii cum ar fi vanzarea de catre grupul german REWE a 86 de supermarketuri Billa Romania catre Carrefour sau vanzarea de catre GoodMills Romania a lanturilor de magazine Belforno catre management, precum si consultanta acordata Bog’Art in obtinerea unei finantari de 10 milioane euro numerar si 10 milioane euro disponibili pentru scrisori de garantie. Echipa de consultanta financiara a Deloitte numara peste 40 de profesionisti specializati in evaluarea si modelarea afacerilor, fuziuni si achizitii, finante corporative, servicii de suport in tranzactii si investigarea fraudelor.

Ioana Filipescu si Florin Visa

In ultimii ani, Filipescu Visa a fost implicata in numeroase tranzactii de impact, cum ar fi consultanta acordata fondului de investitii Advent International la vanzarea Ceramica Iasi, in 2014, sau consultanta acordata actionarilor Real Estate Services Group (RESG) cu privire la vanzarea subsidiarei bulgare, in 2015, precum si la vanzarea pachetului majoritar detinut la RESG Romania catre compania franceza Samsic in 2016. Totodata, firma a oferit consultanta actionarilor Ana Imep cu privire la vanzarea companiei catre Nidec, in 2016.

Ioana Filipescu are o experienta de peste 20 de ani in servicii financiare si investitii bancare, lucrand pentru Filipescu Visa, Raiffeisen Investment, KPMG si EBRD. Pe parcursul carierei, Ioana Filipescu a contribuit la finalizarea cu succes a peste 30 de tranzactii. Consultantul detine un certificat de absolvent al Ecole Nationale d’Administration – ENA, precum si masterate in administrarea afacerilor si studii politehnice.

Florin Visa are experienta de peste 16 ani in fuziuni si achizitii dobandita la Filipescu Visa si in companii ca Raiffeisen Investment, ABN AMRO/RBS si KPMG. A fost consultant in peste 20 de tranzactii finalizate cu succes, avand o valoare cumulata de peste un miliard de euro. Florin este absolvent de Relatii Internationale.

Sursa foto: OPOLJA/shutterstock, Companie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri