Industria de asigurări a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia naţională, din care 1,3 miliarde lei impact direct al valorii adăugate create, fiind un pilon important pentru economia românească, susţine Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Potrivit unui comunicat al UNSAR, aceasta este principala concluzie a celui mai recent studiu realizat de grupul de consultanţi independenţi MIR Research, la cererea Uniunii. Studiul analizează impactul economic al industriei asigurărilor din România.

Conform aceluiaşi studiu, contribuţia industriei la bugetul de stat a depăşit 1,5 miliarde lei, din care peste 730 milioane lei impact direct şi peste 200 milioane lei taxe specifice sectorului asigurărilor - sume care au fost plătite către buget.

Sectorul asigurărilor din România are peste 8.000 de angajați

În acelaşi timp, asigurătorii din România continuă să fie un angajator important, prin cei peste 8.000 de angajaţi în cadrul companiilor de asigurare, cât şi prin susţinerea în plus a alte peste 9.000 de locuri de muncă în diverse sectoare ale economiei naţionale. Aşadar, fiecare angajat din industria de asigurări a susţinut mai mult de încă un loc de muncă suplimentar în economia statului.

Un alt aspect care reiese din studiu arată că 60% dintre salariaţii din sectorul asigurărilor sunt femei, un procent care depăşeşte media naţională de 48%.

Zilnic industria de asigurări plătește daune de 5 milioane de euro

"Industria de asigurări joacă un rol vital în susţinerea şi dezvoltarea economiei româneşti. Studiul realizat subliniază creşterea şi impactul semnificativ al acestui sector în ecosistemul economic şi social naţional, evidenţiind contribuţia sa la bugetul de stat, promovarea egalităţii de şanse în rândul angajaţilor şi rolul său în susţinerea dezvoltării şi stabilităţii într-un mediu caracterizat de impredictibilitate", spun consultanţii independenţi MIR Research.

"Rezultatele studiului evidenţiază importanţa industriei de asigurări ca pilon al economiei noastre, arătând contribuţia semnificativă la dezvoltarea economiei şi a societăţii româneşti. Totodată, prin plata unor despăgubiri importante, de aproape 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică, asigurătorii din România vin în sprijinul oamenilor şi companiilor, ajutându-i să treacă peste momente dificile", declară reprezentanţii UNSAR.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri