Un numar de 23 de perchezitii au loc, in Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman, Constanta si Maramures, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, anunta Politia Capitalei. Prejudiciul total adus bugetului statului este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei, iar suma totala rezultata din circuitul de spalare a banilor este de circa 9.000.000 de lei.

"In aceasta dimineata, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pun in aplicare 23 de mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Teleorman, Constanta si Maramures , fiind vizate mai multe persoane si societati comerciale intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor", transmit reprezentantii Politiei Capitalei, conform News.ro.

Potrivit politistilor, exista indicii ca, in perioada 2012-2013, persoanele vizate au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin intermediul a doua societati comerciale, avand la baza inregistrarea in documentele contabile ale societatilor beneficiare si declararea fiscala in numele acestora a unor achizitii fictive de valoare crescuta de la mai multe societati comerciale.

Prin aceste operatiuni s-ar fi urmarit sustragerea de la plata TVA si a impozitului pe profit, precum si scoaterea nelegala din patrimoniul persoanelor juridice a unor lichiditati sub aparenta achitarii contravalorii bunurilor "achizitionate” de la societatile comerciale declarate ca furnizori. Prejudiciul total adus bugetului statului este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei, iar suma totala rezultata din circuitul de spalare a banilor este de circa 9.000.000 de lei.

In cauza s-a dispus continuarea urmaririi penale fata de 11 persoane, fiind puse in aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmand a se desfasura la sediul Politiei Capitalei, precizeaza politistii. Politia Capitalei mai arata ca actiunea beneficiaza de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, al Unitatii Teritoriale de Analiza Informatiilor si al Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Sursa foto: tome213/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri