Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfăşurat, în 14.02.2024, o acțiune de control la 19 săli de fitness din rețeaua World Class, împărțind amenzi cu valoare totală de 23.400 euro. De asemenea, inspectorii au decis închiderea temporară a șapte locații din zona Capitalei, se arată într-un comunicat.

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat, până în acest moment, următoarele sancțiuni:

  • amenzi contravenționale în valoare de 116.500 lei;
  • 1 avertisment;
  • oprirea temporară de la comercializare a unor suplimentele alimentare și produse textile neconforme, în valoare de aproximativ 6.000 lei;
  • oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 7 locații;
  • propunerea închiderii temporare a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru 3 dintre punctele de lucru controlate, situate în Calea 13 Septembrie nr. 90, sector 5, Str Barbu Văcărescu nr. 164A, sector 2 și Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33A, sector 3.

„A face sport nu ar trebui să implice și riscuri neprevăzute. Parcă revine povestea pe care o auzeam în copilărie: “Îl spălăm sau facem altul?” În momentul în care te hotărăști să deschizi noi locații, trebuie să te asiguri că primele nu au devenit ruină”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC. „Scuzele operatorului economic sunt de prisos! Iată că, în schimb, am câștigat un campionat: cel al disprețului față de consumator,” a adăugat acesta.

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost:

  • utilizarea unor aparate de fitness fără avertismente traduse în limba română și mod de utilizare, folosirea acestora fiind recomandată prin imagini cu grupe de mușchi;
  • comercializarea unor suplimente alimentare cu deficiențe de etichetare;
  • folosirea unei saune saline fără buton de panică;
  • utiizarea unor scări instabile de acces în piscină;
  • condiții igienico-sanitare deficitare: pereți și tavan cu exfolieri de vopsea, sistemul de ventilație al aerului în incintă, cu acumulări de praf, prezența mucegaiului la îmbinarea dintre perete și pavinent în cabinele de duș, existența unor capetele de duș care prezentau acumulări mari de calcar, existența, pe terase, a unor pereți neigienizati și care prezentau infiltrații, cabluri și profile metalice expuse, precum și canapele ce prezentau rupturi ale materialului;
  • utilizarea unor echipamente de fitness cu grad avansat de uzură;
  • existența unor zone cu risc de accidentare (margini cu muchii ascuțite);
  • comercializarea unor produse textile fără elemente de informare traduse în limba romană;
  • lipsa informațiilor privind modul de utilizare al uscătoarelor de păr.

Sursa foto: World Class

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri