Voi deveni milionar daca sunt determinat si pregatit sa depun efortul necesar?

Se pare ca mai este nevoie si de curaj si noroc. Asa considera Justine Musk, fosta sotie a lui Elon Musk, miliardarul excentric de numele caruia este legat succesul unor companii precum PayPal, Tesla Motors si SpaceX. Redam mai jos integral raspunul lui Justine Musk la intrebarea Voi deveni milionar daca sunt determinat si pregatit sa depun efortul necesar? postata pe site-ul Quora.com.

Intrebarea nu este una potrivita. Nu inseamna ca este o intrebare rea, doar ca nu va reusi sa acceseze acea parte profunda a mintii tale care sa te ajute. Esti determinat? Si ce daca? Nu ai trecut prin ce e mai rau, nu ai inotat prin ape pline de rechini inca. Vei fi la fel de determinat atunci cand te vei simti ca pe o insula pustie, dezorientat, insangerat, nervos si batut, holbandu-te la orizontul care nu iti ofera niciun semn ca vei putea fi salvat?

Traim intr-o lume care pune mare accent pe determinare si munca asidua, dar trebuie sa intelegi ca acestea sunt calitati care te tin in joc dupa ce restul au renuntat sau pana cand cineva mai puternic te ridica si te ajuta sa mergi mai departe. Foarte multi oameni muncesc din greu si nu din vina lor - ghinion, circumstante nefericite sau mediul gresit – si cu toate acestea se lupta sa supravietuiasca.

Cum ai putea sa folosesti in avantajul tau timpul si munca?


Lasa deoparte ce iti doresti (mai exact, multe miliarde in cont) si concentreaza-te pe ce este necesar si dorit in lume. Intreaba-te ce lucru poti oferi tu care sa fie unic si atat de important incat niciun computer sa nu te poata inlocui, nimeni sa nu te poata intrece si pe care nimeni nu ti-l poate fura, sa il imbunatateasca si sa te dea uitarii. Apoi dezvolta acest potential si alege un lucru care iti place si fa in asa fel incat sa ajungi sa-l stapanesti.

Alege un al doilea domeniu si incearca sa devii si aici un maestru. In momentul in care vei excela in doua domenii (sa spunem inginerie si afaceri), poti veni cu idei geniale in fiecare directie si vei dobandi un avantaj extraordinar: posibilitatea de a vorbi doua “limbi”, de a crea ceva cu totul diferit care sa revolutioneze lumea si sa iti schimbe viata.

Lumea nu ofera un miliard de dolari unei persoane deoarece aceasta isi doreste sau munceste atat de mult incat simte ca merita. Lumii nu ii pasa ce iti doresti sau ce meriti tu. Viata te va transforma intr-un miliardar in schimbul a ceva de o valoare egala sau mai mare decat banii pe care ii vrei tu. Ceva care sa transfome un aspect al culturii, care sa prelucreze intr-un mod original o poveste familiara sau care sa aduca ceva nou. Nu exista o harta care sa te indrume sau un model exact de urmat. Multi oameni iti vor oferi sfaturi, unele rele, altele care vor suna bine dar va trebui sa iti dai seama ce se aplica si in cazul tau si a personalitatii tale. In toata aceasta calatorie vei fi singur si te vei lupta singur pana cand iti vei dezvolta carisma si credibilitatea de a atrage talentul de care ai nevoie. Important este sa ai curaj si noroc, deoarece vei avea nevoie de amandoua.

Foto maine: milionar, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri