Un drum lung, inceputul unei vacante sau o scurta excursie de weekend sunt ocazii perfecte pentru o noua lectura.

Si e drept ca orice carte este potrivita pentru orice ocazie, insa unele par scrise pentru vacanta, sau chiar descriu o vacanta. Iata o selectie de 10 astfel de carti care te poarta si mai departe de casa atunci cand esti deja plecat.

1. Wish You Were Here, de Travis Elborough

Carti vacanta

Imbinand fapte reale cu abordari personale, Wish You Were Here arunca o privire plina de farmec catre coastele Marii Britanii ca destinatii de vacanta. Elborough gaseste ce e mai picant intr-o astfel de experienta: restaurante ce amintesc de pirati, investigatii despre imigranti, spectrul lui Alistar Crowley si, nu in ultimul rand, sex sub docuri.

Wish You Were Here te convinge ca Marea Britanie mai are de oferit si altceva in afara de orase cosmopolite.

2. Vanatorii de zmeie, de Khaled Hosseini

Schimbarea radicala prin care a trecut Afganistanul in secolul trecut, trecand de la o societate pacifista si emancipata la un dezolant teatru de razboi sovietic, a coincis cu ascensiunea talibanilor in aceasta tara. Pe acest fundal istoric este proiectata povestea lui Amir, un pusti a carui viata este marcata de prietenia sa cu fiul servitorilor familiei sale, Hassan, o relatie complexa care face si saltul peste generatii. Vanatorii de zmeie se gaseste atat pe hartie cat si in format ebook.

3. Like Water For Chocolate, de Laura Esquivel

Bestseller in Mexic timp de doi ani, cartea combina povestea de dragoste cu drama si cu retetele culinare in acest portret al unei familii cel putin bizare, compusa numai din femei. Cu interdictii sociale si pasiuni aprinse, romanul Like Water For Chocolate poarta aerul exotic al Americii Latine.

4. Riders, de Jilly Cooper

In inalta societate, unde sportul rege este echitatia, rivalitatea dintre doi barbati se manifesta atat in calarie cat si in relatiile amoroase. Amuzant, dinamic si erotic, romanul Raiders este un bun exemplu de bonkbuster.

5. The Beach, de Alex Garland

Ecranizari celebre

Urmarind ideea ca paradisul terestru are mereu si o parte intunecata, The Beach este povestea unei comunitati de tineri aventurieri care, prin anii ’90, descopera o insula idilica in zona Tailandei.

Farmecul vietii de backpacker este perfect conturat aici, desi s-ar putea ca dupa ce citesti The Beach sa intelegi mai usor de ce paradisul, daca exista cu adevarat, nu se afla pe Pamant.

6. The Sun Also Rises, de Ernest Hemingway

Romanul lui Hemingway din 1926 surprinde indolenta si excesele bahice ale expatilor americani si englezi din Parisul interbelic. Jake si Lady Brett Ashley se indreapta apoi spre Spania, unde iau parte la cea mai autentica fiesta. Gratie scriiturii dense a lui Hemingway, The Sun Also Rises reda admirabil atmosfera de aventura si petrecere continua care, in mare masura, defineste o vacanta.

7. A Good Man in Africa, de William Boyd

Antipaticul Morgan Leafy este un britanic ce lucreaza in Kinjanja, o tara fictiva fixata in Africa. Profund egoist, corupt si misogin, Morgan se dovedeste a fi un personaj foarte ofertant pentru registul comic. Prabusirea lui este reconfortanta pentru cititor si face lectura romanului cat se poate de placuta.

8. Circul noptii, de Erin Morgenstern

Le Cirque des Rêves este un circ ambulant din Anglia victoriana care tine spectacolele numai noaptea. Sub cortul alb cu negru se intampla lucruri cu adevarat fantastice, iar Celia si Marco, doi magicieni rivali, joaca in arena roluri pe care le inteleg doar pe jumatate. Inainte de a distinge toate fortele implicate in aceasta batalie, protagonistii complica lucrurile cazand in capcana atractiei dintre ei.

Romanul Circul noptii este bestseller New York Times, nominalizat la Guardian First Book Award in 2011 si distins cu multe alte premii.

9. The Wind-Up Bird Chronicle, de Haruki Murakami

Carti recomandate

Toru Okada isi pierde slujba, pisica si sotia. Cautand-o pe cea din urma, el ajunge sa intalneasca o adevarata menajerie de personaje in cele mai improbabile situatii.

Romanul The Wind-Up Chronicle, recomandat de The Times, este un lant de evenimente bizare care te vor tine conectat la lectura si te vor face sa vrei sa vizitezi cat mai curand Japonia.

10. Jocurile foamei, de Suzanne Collins

Devenita celebra in urma ecranizarii, trilogia Jocurile Foamei prezinta un viitor sumbru, in care democratia a esuat. Katniss Everdeen este eroina de la care porneste revolta impotriva unui sistem opresiv si aparent atotputernic. O lectura plina de satisfactii, usor de urmarit, in care oamenii descopera inca o data ca libertatea cere sacrificii. Ca de obicei, cartea e mai buna decat filmul.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri