Netflix va fi disponibil, din 2018, fara taxe suplimentare la bordul avioanelor apartinand companiilor aeriene care vor semna un acord de colaborare.

Netflix anunta ca, de anul viitor, utilizatorii vor beneficia de serviciile sale de streaming la bordul avioanelor, gratie unor parteneriate ce vor fi semnate cu companii aeriene din toata lumea, potrivit News.ro.

In schimbul eliminarii taxelor suplimentare pe care companiile aeriene le percep pentru traficul de internet pe care il fac calatorii, Netflix va pune la dispozitia companiilor propria tehnologie de compresie a datelor.

Conform celor de la Netflix, companiile aeriene vor economisi 75% din costurile cu latimea de banda pe care le presupune conexiunea la internet la bordul avioanelor. In schimb, acestea vor trebuie sa nu taxeze suplimentar utilizatorii pentru traficul facut de aplicatia Netflix.

In urma acestor acorduri, utilizatorii Netflix vor putea viziona la bordul avioanelor filmele si serialele disponibile in cadrul aplicatiei prin intermediul propriilor device-uri si fara a plati vreo taxa pentru traficul facut.

Netflix vede aceste parteneriate nu doar ca o facilitate pentru utilizatorii actuali, ci si ca un mijloc de atragere a noilor abonati. De partea cealalta, companiile aeriene care vor oferi acces gratuit la Netflix la bordul propriilor avioane vor fi preferate de numerosi clienti dornici sa vada un film sau mai multe pe durata zborului.

Din ianuarie 2016, Netflix este disponibil in peste 190 de tari, inclusiv Romania. Compania americana ofera trei abonamente, de 8 euro, 10 euro si 12 euro, cu beneficii diferite.

La sfarsitul anului trecut, Netflix a inceput sa permita utilizatorilor sai sa descarce continutul pentru vizionare offline, o facilitate oportuna pentru ocaziile in care conexiunea la internet nu este de cea mai buna calitate, cum poate fi cazul si in avion.

Sursa foto: umpo/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri