Disney a anunțat recent o creștere a tarifelor pentru platforma sa de streaming Disney+, iar abonații săi s-au revoltat la aflarea veștilor și amenință că vor renunța la platformă, mai ales că nu au avut parte de cine știe ce conținut în ultima perioadă.

Disney+ a fost lansat la prețuri decente, dar după trei ani și jumătate de scumpiri treptate, se pare că unii fani și-au atins limita răbdării și s-au săturat de toate schimbările și creșterile din ultima vreme.

Săptămâna trecută, în timpul conferinței Disney pentru prezentarea raportului financiar trimestrial, a fost confirmat că versiunea fără reclame a unui abonament Disney+ va crește de la prețul actual de 10,99 dolari pe lună la 13,99 dolari pe lună începând din octombrie, relatează CinemaBlend.com.

Alături de anunțul legat de scumpiri a venit și vestea că, începând de anul viitor, serviciul va începe să blocheze partajarea parolelor, deși exact ce formă va lua aceasta este încă neclară. Deși creșterile de preț nu sunt neobișnuite pentru orice platformă de streaming, există întotdeauna teama că oamenii vor anula abonamentele dacă prețurile devin prea mari.

Se pare că există deja o campanie pentru a face acest lucru, hashtag-ul „Anulare Disney Plus” fiind în topul tendințelor pe rețelele sociale, conform NoDeposit.guide. Termenul de căutare a cunoscut o creștere cu 510% de la anunț.

Utilizatorii Disney+ gata să renunțe la abonamente

„Nu-mi place să o spun, dar cred că voi anula Disney plus, nu am mai vizionat nimic pe platformă în afară de documentare de pe National Geographic în ultimele 3 luni”, a scris o abonată Disney+ pe platforma X, cunoscută anterior ca Twitter.

Ea a adăugat că nici Netflix nu mai este ce a fost, iar varianta ei preferată a devenit Amazon Prime.

Și se pare că s-au înmulțit numărul celor care afirmă că folosesc din ce în ce mai puțin platforma de la Disney și că vor să renunțe.

„Odată cu creșterea programată de DisneyPlus, am decis să-mi anulez abonamentul. Oricum îl folosesc rar, nu pot să plătesc și mai mult pentru ceva ce nu folosesc”, scrie un alt utilizator Disney+.

Disney speră că utilizatorii care au probleme cu faptul că prețul este prea mare, indiferent de motiv, să nu își anulează abonamentul. Compania ar alege varianta de coborî tariful pentru varianta cu reclame a platformei Disney+.

Ar fi o variantă luată în calcul de unii fani ai platformei de la Disney.

„Deja plănuiam să trec la varianta cu reclame va avea loc reînnoirea abonamentului meu, dar sincer? DisneyPlus este platforma care îmi place cel mai puțin, pentru că are cea mai mică valoare pentru mine, așa că aș putea să anulez complet”, a scris un alt abonat al Disney.

O creștere a prețului ar însemna o creștere a veniturilor pentru Disney+, dar nu ști dacă vor fi destui utilizatori care își anulează abonamentele. Ar putea însemna un declin general al serviciului.

Sursa foto: Shutterstock / AFM Visuals

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri