Green Office este un proiect intern prin care operatorul de telefonie mobila Cosmote urmareste sa-si educe si sa-si implice angajatii in activitati de protejare a mediului inconjurator, incepand din propriul birou.
Programul are trei componente principale: reducerea consumului de apa si energie electrica, reutilizarea si reciclarea materialelor din plastic si a hartiei. Investitia Cosmote pentru o prima etapa a programului se ridica la peste 60.000 euro, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii companiei.

“Prin Green Office, Cosmote doreste sa reduca semnificativ volumul de materiale utilizate si, implicit, pe acela de deseuri rezultate, pentru a avea un impact mai mic asupra mediului inconjurator”, declara Nondas Karavas, Director de Resurse Umane al Cosmote Romania.

Obiectivele programului Green Office pentru urmatoarele sase luni sunt reducerea consumului de hartie cu 30% (echivalentul a 300 de copaci taiati) si reciclarea a 80% din hartia utilizata in birouri. De asemenea, consumul de plastic va fi micsorat cu 20%, in timp ce 40% din materialul plastic folosit (ambalaje si alte recipiente PET) va fi reciclat. In ceea ce priveste energia electrica si apa, tintele Cosmote vizeaza un consum mai mic cu 15%, respectiv 10%, fata de nivelul actual.

Prima faza a proiectului a inceput in aceasta luna si include participarea a peste 700 de angajati din sediul central al companiei, call center si magazinele proprii din Bucuresti. Acestia beneficiaza de training in protejarea mediului, efectuat de specialisti in domeniu. De asemenea, compania a instalat in fiecare birou cosuri pentru colectarea selectiva a hartiei si a materialelor din plastic. In fazele ulterioare, programul Green Office va fi implementat si pentru angajatii Cosmote din restul tarii.

Programul beneficiaza de o campanie de promovare prin intermediul revistei interne, a paginii de intranet, prin postere si materiale promotionale dedicate, dar si prin concursuri, virale si alte modalitati neconventionale.

Green Office este implementat la nivel de companie de catre echipele departamentelor de CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa) si Resurse Umane, cu suportul consultantului extern Regional Environmental Center (REC), companie cu sediul in Budapesta si o experienta vasta in astfel de programe.

Prin activitatile sale externe de responsabilitate sociala, Cosmote vizeaza domenii precum mediul, educatia si imbunatatirea mediului social. Intre partenerii Cosmote se regasesc MaiMultVerde, Curcea Rosie Romania, Asociatia Nationala a Surzilor din Romania (ANSR) si Salvati Copiii. Cosmote este membru fondator al Mentorship, singura platforma online de indrumare profesionala si educatie non-formala din Romania, adresata elevilor de liceu si studentilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri