Daca ai crezut ca poti sa fii “tu insuti” pe Facebook, contrar retelei publice Twitter sau celei profesionale LinkedIn, ar trebui sa reconsideri acest lucru, scrie PCMag.com.
In iunie, in SUA, organismul de reglementare Federal Trade Commission a aprobat crearea unui “Raport Social Media” care permite companiilor private sa arhiveze activitatile social media ale angajatilor pe o perioada de sapte ani. Astfel, un HR manager ar putea angaja consultanti pentru a compila un raport complet despre ce ai postat pe toate retelele sociale.

Max Drucker, CEO al companiei de analiza in social media Social Intelligence Corporation a declarat ca, in general, angajatorii iau in seama patru feluri de post-uri – remarci rasiale, materiale explicit sexuale, afisarea de arme in mod explicit precum si alte dovezi de activitati ilegale.

A fi concediat din cauza activitatii de pe Facebook din cauza unor post-uri “prea deschise” nu va fi un lucru deloc dificil de realizat. Toate acestea sunt demonstrate de infograficul de mai jos, realizat de MindFlash si bazat pe un studiu al CareerBuilder.

Pentru a te asigura ca anumite post-uri ale tale nu se vor putea intoarce impotriva ta, este bine sa iti protejezi contul cat mai eficient, sa ridici gradul de opacitate din setarile de securitate.

Consideri ca in Romania vom asista la cazuri de concedieri din cauza activitatii pe Facebook? In ce conditii? Comenteaza mai jos.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri