Ministerul Economiei si Comertului (MEC) vrea sa majoreze capitalul Nuclearelectrica cu 79 milioane de lei si apreciaza ca Fondul Proprietatea "poate sa se considere prejudiciat", intrucat pentru a-si pastra participatia in companie va trebuie sa participe la operatiune.
"Fondul Proprietatea, care a beneficiat in calitate de actionar, de rezultatele alocarii sumelor de la buget si care, pentru pastrarea ponderii in capitalul social al acestei societati, va fi obligat sa aduca aport de capital, poate sa se considere prejudiciat", se arata in nota de fundamentare a unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Economiei, care detine 90,28% din capitalul Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica, operatorul centralei nuclearlectrice de la Cernavoda, are un capital social de 2,53 miliarde de lei. Fondul Proprietatea detine 9,72% din titlurile companiei.

Guvernul aloca anual sume de la bugetul de stat catre Nuclearelectrica pentru cumpararea de apa grea necesara reactoarelor nuclear 3 si 4, care ar urma sa fie puse in functiune in 2019. Necesarul de apa grea pentru cele doua unitati este 1.100 tone.

Nuclearelectrica a primit pana in 2006 fonduri in valoare de 1,69 miliarde lei de la bugetul de stat pentru realizarea programului nuclear. Din total, suma de 363,4 milioane lei a fost reprezentata de valoarea apei grele preluata de companie de la rezerva de stat.

"Aceste sume au majorat capitalul social al Nuclearelectrica", se arata in nota de fundamentare a proiectului, potrivit Mediafax.

In perioada 2006-2011 Nuclearelectrica a primit 1,44 miliarde de lei, dar capitalul companiei nu a mai fost majorat cu aceasta suma.

Cea mai recenta majorare capitalului social al Nuclearelectrica a fost derulata in 2005, cu fondurile alocate de la buget.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri