Producatorul de energie Nuclearelectrica asteapta pana pe 21 mai oferte de la brokerii interesati sa intermedieze listarea producatorului de electricitate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), printr-o oferta publica primara care prevede vanzarea unui pachet de 10% din actiuni.
Ofertele pot fi depuse pana pe 21 mai, ora 10:00, la sediul Nuclearelectrica, urmand ca o ora mai tarziu acestea sa fie deschise, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), precizeaza Mediafax.

Caietul de sarcini costa 8.000 de euro, plus TVA.

Participantii la licitatie trebuie sa depuna o garantie de 25.000 de euro sau echivalentul in lei sau dolari.

Ofertele depuse vor avea o valabilitate de patru luni de la data deschiderii.

Seful OPSPI, Florin Laurentiu Vladan, spunea la finalul lunii februarie ca oferta Nuclearelectrica are ca termen de finalizare luna octombrie.

Lansarea ofertei a fost avizata de Guvern la mijlocul lunii ianuarie, odata cu avizarea ofertei prin care statul vrea sa vanda 10% din actiunile Hidroelectrica.

Actiunile care vor fi vandute vor fi emise in cadrul unei majorari de capital social cu 11,07%, iar statul va renunta la dreptul de subscriere pentru a permite investitorilor sa intre in actionariat.
Fondul Proprietatea are in prezent 9,72% din actiuni isi va putea mentine participatia daca va subscrie 1,077% din titlurile care vor fi emise.

Nuclearelectrica are un capital social de 2,536 miliarde lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 10 lei. Statul detine prin Ministerul Economiei 90,27% din actiunile companiei.

Nuclearelectrica produce, prin cele doua reactoare de la Cernavoda, aproximativ 20% din energia electrica la nivel national.

Afaceile companiei au crescut anul trecut cu aproape 5%, la 1,588 miliarde lei, iar profitul net a urcat de cinci ori, la 80 milioane lei, potrivit datelor preliminare.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda actiuni reprezentand cate 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.

Oferta Transelectrica s-a incheiat cu succes la finalul lunii martie, iar intermediarii pentru ofertele Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica si Tarom au fost deja selectati.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat vineri ca Guvernul va rediscuta cu FMI lista companiilor de stat care vor fi privatizare si listate la bursa, iar ordinea in care aceste societati vor fi vandute va depinde de propunerile intermediarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri