Deltastock si Broker Cluj au devenit market makeri pe mai multe contracte tranzactionate la Bursa din Sibiu (Sibex). Compania bulgareasca Deltastock este primul market maker strain de la Sibiu.
„ La inceput ne vom concentra activitatea pe cotarea produselor cu activ suport petrol, iar in viitorul apropiat, intentionam sa crestem numarul instrumentelor financiare, fapt pentru care am si inceput colaborarea cu Sibex. Suntem increzatori in potentialul pietei de capital romanesti si credem ca apetitul investitorilor locali pentru tranzactionarea derivatelor va continua sa creasca in anii urmatori”, spune Nikolay Nedkov (foto), Director General Deltastock AD.

Deltastock urmeaza sa activeze ca market maker pe contractele futures ce au ca activ supor indicele american Dow Jones (DEDJIA_RON), perechea valutarea euro/dolar (EUR/USD_RON) si pretul petrolului Light Sweet Crude (DEOIL_LSC ) disponibile la tranzactionare pe piata instrumentelor financiare derivate administrata de Sibex.

„Strategia bursei din Sibiu privind cresterea lichiditatii este ca pe termen mediu, Sibex sa creasca numarul de market makeri cu care impreuna sa diversifice oferta de instrumente financiare romanesti disponibile pe piata”, a declarat Ovidiu Petru, director general adjunct Sibex.

De asemenea, Broker Cluj a devenit market maker pe contractul futures DEDJIA_RON.

„In continuare, intentionam extinderea serviciilor de cotare automata pe toate instrumentele pe care activam ca si Market Makeri”, mentineaza Grigore Chis, directorul general SSIF Broker.

Casa de brokeraj din Cluj a devenit astfel market maker pe sase contracte tranzactionate la Sibex, printre care SIBGOLD_RON si DEDJIA_RON.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri