Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a anuntat marti ca a negociat cu consortiul germano-austriac Voith Hydro - Andritz Hydro reducerea cu 20 milioane euro a sumei cu care asocierea s-a inscris la masa credala, scrie Mediafax.
"In 13 decembrie, Euro Insol, in calitate de administrator judiciar al Hidroelectrica, a finalizat negocierile cu cel mai mare creditor chirografar, consortiul germano-austriacVoith Hydro si Andritz Hydro. Ca rezultat al discutiilor purtate de-a lungul ultimelor patru luni, Hidroelectrica a obtinut o reducere comerciala de 20 milioane euro din cei 57 milioane euro si 30 milioane lei cu care consortiul a solicitat inscrierea la masa credala", se arata intr-un comunicat al producatorului de energie electrica.

Potrivit comunicatului, reducerea este aferenta contractului de antrepriza semnat de Hidroelectrica in 2004 cu Voith Hydro si Andritz Hydro, pentru modernizarea a 20 de hidroagregate.

Lucrarile au inceput in 2006, iar ultimul grup retehnologizat urmeaza sa fie pus in functiune in februarie 2013. In perioada aprilie 2009-august 2010 lucrarile au fost partial suspendate din cauza datoriilor inregistrate de Hidroelectrica fata de consortiu.

In comunicat se precizeaza ca Euro Insol a negociat 423 din cele peste 500 de contracte comerciale aflate in derulare la momentul deschiderii procedurii de insolventa, in luna iunie, obtinand o reducere de peste 93 milioane de euro a cheltuielilor Hidroelectrica.

Tot saptamana trecuta Euro Insol a finalizat negocierile cu Voith Hydro in privinta proiectului de retehnologizare a hidrocentralei Lotru, obtinand o reducere comerciala de 10% din sumele inregistrate la masa credala. Retehnologizarea hidrocentralei Lotru a inceput in 2007 si a fost finalizata in 2011, fiind finantata cu un credit de 66 milioane de euro de la Banca Mondiala.

Totodata, Romenergo a renuntat la contestatia impotriva tabelului preliminar al creditorilor Hidroelectrica pentru suma de 8,6 milioane de lei.

La masa creditala sunt inregistrati 839 de creditori, iar valoarea creantelor cerute de jumatate dintre acestia de la Hidroelectrica se ridica la 5,1 miliarde lei (1,13 miliarde de euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri