Statul roman va continua programul de privatizari asumat, Nuclearelectrica urmand sa fie listata pe Bursa de la Bucuresti in luna mai, in vreme ce IPO-ul Romgaz se va desfasura in septembrie, a declarat Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie.
“Dupa Transgaz, in luna mai vom continua procesul de privatizare prin intermediul bursei cu Nuclearelectrica. Va urma cel mai probabil Romgaz in septembrie si apoi Complexul Energetic Oltenia. Si Hidroelectrica este o companie asteptata pe bursa insa listarea se va face abia daca lucrurile pe care ni le-am propus acolo merg cum trebuie”, a declarat Constantin Nita.

Daca s-ar realiza, IPO-ul Nuclearelectrica ar fi primul din ultimii cinci ani din piata romaneasca. Listarea
Romgaz este cea mai mare profitabila companie de stat si daca pachetul de 10% din actiuni ar fi vandut, IPO-ul ar ajunge la circa 985 milioane lei - cel mai mare din istoria Bursei de la Bucuresti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri