Proaspat numit in functia de director al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), polonezul Ludwik Sobolewski a multumit administratorilor si pietei ASF pentru oportunitatea de a lucra in Romania.
"Am acceptat aceasta provocare pentru ca am incredere in potentialul de dezvoltare al pietei de capital din Romania. Multumesc Consiliului Bursei si Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru oportunitatea de a demonstra ca Bursa de Valori Bucuresti merita un loc mai bun in economia romaneasca si pe pietele de capital internationale", a declarat Sobolewski, intr-un comunicat transmis de BVB.

Sobolewski preia conducerea executiva a BVB la aproape doua luni de la numirea in functia de director general de catre Consiliul de Administratie al Bursei. El a fost desemnat director general al BVB la inceputul lunii iulie.

“Am promovat permanent modelul polonez in care cred cu tarie, iar Domnul Sobolewski este cu siguranta cel mai potrivit pentru a-l replica si a-l implementa la Bursa de Valori Bucuresti prin adaptarea cunostintelor si experientei dobandite la Varsovia la stadiul de dezvoltare si la particularitatile specifice pietei de capital si mediului economico-social din Romania. Ii uram bun venit si il asiguram inca o data de sprijinul nostru in indeplinirea obiectivelor stabilite,” a declarat Lucian Anghel, presedinte al Bursei de Valori Bucuresti.

Ludwik Sobolewski este doctor in drept si a fost presedintele directoratului si CEO al Bursei din Varsovia in perioada 2006-2013, atunci cand aceasta a devenit cea mai mare bursa din Europa Centrala si de Est.

Anterior experientei de la Bursa din Varsovia, Ludwik Sobolewski a fost Vice-Presedinte executiv al Depozitarului National polonez si al Casei de Compensare. De asemenea, a detinut functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere in mai multe institutii, precum Depozitarul National al Valorilor Mobiliare, Bursa de Energie din Polonia si al BondSpot, o companie care administreaza tranzactionarea obligatiunilor de stat.

Ludwik Sobolewski a absolvit Universitatea Jagellonian in Cracovia, Polonia, si Universitatea Panthéon-Assas (Paris II). A fost decorat de doua ori de catre presedintii Poloniei cu una din cele mai inalte distinctii, ordinul „Polonia Restituta,” oferit pentru meritele sale in dezvoltarea pietei de capital din Polonia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri