Compania Astra Asigurari (ATRA), detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu si aflata in administrare speciala, si-a majorat capitalul cu 65,1 milioane de lei, la 257,8 milioane de lei, in urma derularii unei oferte de vanzarea de actiuni noi catre actionarii existenti.

Cu o valoare initiala de 70 de milioane de lei, oferta de vanzare de actiuni s-a derulat in perioada 1 septembrie - 1 octombrie si a fost intermediata de SSIF Broker. Actionarii inscrisi in Registrul Actionarilor la data de 14 iulie aveau posibilitatea sa subscrie pentru fiecare titlu detinut un numar de 0,36323533 actiuni noi, conform anuntul de oferta, noteaza Mediafax.

Anterior ofertei, Astra Asigurari avea un capital social de 192,7 milioane de lei si era controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 26,04%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 1,3% din capitalul social. Dupa incheierea operatiunii, asiguratorul va avea un capital social de 257,8 milioane de lei, detinut de The Nova Group Investments Romania SA - 72,75% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,01%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,23% din capitalul social.

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. Actionarii Astra Asigurari au avizat in luna mai majorarea capitalului social cu 490 de milioane de lei in mai multe etape, prima transa fiind de 70 milioane de lei, pentru imbunatatirea indicatorilor prudentiali ai companiei, a anuntat atunci KPMG Advisory, administratorul special al Astra. Planul a fost avizat de KPMG la sfarsitul lunii iunie.

In a doua parte a lunii februarie, ASF a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat dreptul de vot al actionarilor si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special. Prin instituirea procedurii de redresare financiara, ASF a solicitat asiguratorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei in urmatoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei intr-o prima faza.

Cresterea capitalului social a fost inclusa in planul de redresare a Astra, aprobat de ASF la 7 aprilie. La finele anului 2013, compania ocupa primul loc pe piata piata asigurarilor din Romania, cu subscrieri de 921,5 milioane de lei si pierderi de 917,3 milioane de lei.

Omul de afaceri Dan Adamescu si judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, au fost trimisi in judecata, in 24 iunie, in stare de arest, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa. La finele lunii august, Dan Adamescu si cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, acuzati de coruptie, au fost eliberati din arestul preventiv, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis definitiv inlocuirea masurii cu arestul la domiciliu.

Sursa foto: Shutterstock / analiza date pe monitor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri