Actionarii producatorului farmaceutic Zentiva (SCD), fost Sicomed, au aprobat repartizarea de dividende din profitul net aferent anului trecut de 54,24 milioane lei, revizuit in scadere fata de datele initiale disponibile, de 61,5 milioane lei, la care se vor adauga 15,75 milioane lei din rezerve.

Dividendul brut propus pentru suma repartizata din profitul net este de 0,13009 lei/titlu, iar cel pentru suma din rezervele distribuibile este de 0,03779 lei/actiune, cele doua cumulandu-se, iar valoarea rezultata va fi platita pana la 9 iulie. Totodata, actionarii au aprobat situatiile financiare aferente anului trecut, insa cu o cifra de afaceri modificata in scadere, de 394,07 milioane lei, de la 395,8 milioane lei anterior, astfel ca avansul fata de nivelul din 2013 este 35,7%, scrie Mediafax.

Profitul net a fost revizuit de la 61,5 milioane lei la 54,24 milioane lei, in urcare cu 35%, in loc de 53%. In 2013, Zentiva a raportat o cifra de afaceri de 290,3 milioane lei si un profit de 40,2 milioane lei. Pentru acest an, actionarii au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli, cu afaceri de 404,7 milioane lei, in urcare cu 2,7%, cheltuieli din exploatare de 339,9 milioane lei si un rezultat din exploatare de 64,8 milioane lei.

Totodata, acestia au avizat acoperirea pierderii contabile in valoare de 273,75 milioane lei rezultata in urma ajustarilor generate de trecerea la standardele IFRS cu 259,6 milioane lei din ajustarea capitalului social si cu 14,14 milioane lei reprezentand rezultatul reportat provenit din utilizarea la data trecerii la aplicarea IFRS a valorii juste drept cost presupus. Remuneratia anuala a administratorului independent al companiei a fost stabilita la 54.000 de lei brut pe an, iar ceilalti membri ai CA nu vor fi remunerati.

Din martie 2009, Zentiva este parte a grupului francez Sanofi, care detine direct si indirect 81,6% din actiuni. In Romania, grupul francez Sanofi este prezent cu doua entitati juridice distincte - Sanofi-Aventis Romania si Zentiva. Actiunile Zentiva au inchis sedinta bursiera de miercuri la un pret de 1,8970 lei/titlu, in scadere cu 0,11%. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 790,97 milioane lei (178,14 milioane euro).

Portofoliul de produse al companiei acopera o gama larga de arii terapeutice, insa se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.
Sanofi Romania ocupa locul doi pe piata farmaceutica locala cu o cota de piata de 7%.

Sursa foto: Medicamente/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri