Conducerea Lacta Giurgiu (INEM) propune actionarilor triplarea capitalului social prin aport in numerar si utilizarea sumelor rezultate din majorare pentru investitii si plata unor datorii, arata un comunicat al companiei, remis pietei Rasdaq.
Actionarii Lacta Giurgiu vor fi convocati in 27 noiembrie si, pe langa majorarea capitalului social, vor avea pe odinea de zi si alegerea unui nou consiliu de administratie si stabilirea indemnizatiilor membrilor acestuia.

Daca va fi aprobata majorarea capitalului, actionarii vor putea subscrie cate doua actiuni noi la fiecare titlu detinut, contra unei prime de emisiune de 0,03 lei, capitalul social urmand sa ajunga la 5,16 milioane lei.

In prezent, Lacta Giurgiu are un capital social de 1,72 milioane lei, divizat in 17,19 milioane titluri, cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Firma este controlata in proportie de 11,62% de SIF Oltenia (SIF5), care si-a redus in ultimele saptamani participatia prin vanzarea a circa 44% din capitalul social al Lacta Giurgiu prin mai multe tranzactii care au insumat 4,14 milioane lei.

In urma vanzarilor SIF Oltenia, in actionariatul producatorului de lactate au intrat firmele Scop Line Galati, cu o detinere de 32,51% si Grivco, firma controlata de Dan Voiculescu, care are o participatie de 18,16%.

Lacta Giurgiu are o valoare de piata de 6,88 milioane lei (1,84 milioane euro), potrivit ultimului pret, de 0,40 lei, stabilit in sedinta bursiera de vineri . Titlurile Lacta Giurgiu se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul INEM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri