Bursele americane au deschis in stagnare sedinta de luni, fara o tendinta clara, dupa anuntul anularii unui contract de asociere a Kuweitului cu Dow Chemical si in contextul cresterii pretului petrolului, potrivit AFP, citat de NewsIn.
Astfel, indicele Dow Jones avansa cu 0,13%, la 8.526,70 puncte, iar Nasdaq - in componenta caruia intra mai ales actiuni ale companiilor tehnologice - scadea cu 0,01%, la 1.530,08 puncte.

Pretul petrolului a depasit luni pragul de 40 dolari/baril, sustinut de deprecierea dolarului si pe fondul atacurilor israeliene asupra organizatiei palestiniene Hamas, ce reamintesc investitorilor ca tensiunile din Orientul Mijlociu ameninta furnizarea de petrol.

La sfarsitul saptamanii trecute, bursele americane terminasera in crestere, la finalul unei sedinte cu lichiditate foarte scazuta. Indicele Dow Jones urcase cu 0,56%, iar Nasdaq, cu 0,35%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri