Ministerul Finantelor Publice (MFP) a plasat, joi, obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 5 ani, in valoare de 570,91 milioane lei (135,5 milioane euro), la un randament mediu anual de 11,12%, in scadere fata de cel acceptat la licitatia anterioara.
Finantele au atras cu 24% mai putin decat valoarea de 750 milioane lei anuntata initial, iar randamentul maxim acceptat a fost de 11,25% pe an, scrie NewsIn.

Bancile au depus cereri de cumparare de 1,2 miliarde lei (288 milioane euro).

La sedinta similara din 7 mai, MFP a plasat obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 5 ani, de 268,65 milioane lei (65 milioane euro), pentru care plateste un randament mediu anual de 11,39%.

Finantele si-au propus sa atraga in luna iunie 7,5 miliarde lei, dupa ce, in primele cinci luni din acest an, au atras 32,8 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finantarea si refinantarea datoriei publice. Dupa primele doua licitatii din iunie, MFP a strans 2,9 miliarde lei.

Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, in urma acordului de finantare cu Fondul Monetar International. FMI a fixat Romaniei tinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea si maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri