Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat modificarile aduse codului Depozitarului Central, care vizau imprumuturile de actiuni, ultimul pas in implementarea acestor instrumente fiind aprobarea CNVM, a declarat Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului.
"BNR a aprobat modificarile referitoare la imprumuturile de actiuni, dar ramane ca aceste modificari sa fie aprobate si de CNVM pentru a intra in vigoare. Acesta este procedura aprobarii: intai orice modificare de cod este aprobata de consiliul de administratie al Depozitarului, apoi de BNR si in ultimul rand de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare", a explicat Tanasoiu, potrivit NewsIn.

Imprumutul de actiuni va permite Bursei sa introduca vanzarile in lipsa (short selling), astfel incat brokerii vor avea posibilitatea sa imprumute clientilor actiuni.

Vanzarea in lipsa (short selling) reprezinta o tehnica de tranzactionare prin care investitorul vinde titluri de valoare, bunuri sau devize pe care nu le detine si care, de obicei, sunt imprumutate de la broker sau de la un alt investitor.

Vanzatorul mizeaza pe o scadere a pietei, astfel incat sa poata cumpara ulterior titlurile la un pret mai mic si sa obtina profit.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri