Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat fondurile deschise de investitii BRD Index Europa Regional si BRD Euro, administrate de BRD Asset Management, potrivit buletinului arbitrului pietei de capital.
Fondul BRD Euro Fond va putea detine pana la 100% din activele sale in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de statul roman sau de autoritatile publice locale ale acestuia. Organismul de plasament trebuie sa investeasca in cel putin 6 emisiuni diferite de actiuni si din piata monetara, cu maxim 30% din activele totale in fiecare instrument.

Pe de alta parte, BRD Index Europa Regional va investi in actiuni si instrumente ale pietei monetare admise la cota oficiala a unei burse sau negociate pe o alta piata reglementata dintr-un stat nemembru, care opereaza in mod regulat si este recunoscuta si deschisa publicului.

Fondurile vor putea investi in organisme de plasament si depozite din state nemembre, numai daca arbitrul pietei de capital va elabora o evaluare prealabila pentru a constata daca legislatia tarii respective corespunde legilor in vigoare ale pietei de capital din Romania.

BRD Asset Management detinea active totale de 365,3 milioane lei in februarie si administreaza patru fonduri deschise de investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri