Patru dintre SIF-uri au profitat de preturile reduse inregistrate din data de 21 mai si au cumparat actiuni in valoare de 3,15 milioane lei (0,76 mil. euro), conform raportarilor remise Bursei de Valori Bucuresti.
In perioada analizata, doar SIF Transilvania (SIF3) nu a realizat achizitii.

Cele mai mari achizitii au fost realizate de catre SIF Moldova (SIF2), care a cumparat actiuni Biofarm (BIO), Banca Transilvania (TLV) si Aerostar (ARS) in valoare totala de 1,15 milioane lei.

Astfel, SIF2 a cumparat 660.000 de actiuni TLV pentru 975.900 lei si 136.500 de titluri Aerostar in valoare de 118.500 lei. De asemenea, valoarea achizitiilor de actiuni Biofarm a fost de 62.600 lei.

Titlurile Biofarm au facut obiectul unor tranzactii de cumparare si din partea SIF Banat-Crisana (SIF1), in valoare de 55.600 lei, precum si de catre SIF Oltenia (SIF5).

SIF5 a achizitionat 1,98 milioane de actiuni BIO in perioada analizata in valoare totala de 322.000 lei.

De asemenea, SIF Muntenia (SIF4) a efectuat tranzactii de cumparare in valoare de 1,62 milioane lei. Societatea de investitii financiare a luat 4,11 milioane de actiuni Broker Cluj (BRK) pentru 1 milion de lei si titluri BRD pentru suma de 618.000 lei.

In aprilie, actiunile cotate din portofoliul SIF-urilor reprezentau 62,3% din activele totale, la valoarea de 5,05 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri