Premierul Victor Ponta a declarat, prezent la Catedrala Metropolitana din Targoviste ca in calitatea de premier nu isi permite sa comenteze decizia justitiei in cazul Voiculescu, insa daca ar fi un "simplu cetatean" si-ar spune parerea.

Intrebat, luni, la Targoviste, unde a participat la o manifestare religioasa, cum comenteaza condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de inchisoare, premierul Victor Ponta a raspuns ca nu doreste sa-si exprime o opinie, in conditiile in care ocupa o functie publica.

”Daca as fi simplu cetatean v-as spune parerea mea. Ocup o functie publica, cea de prim-ministru, si, dupa cum stiti foarte bine si deciziile CSM sunt in acest sens, presedintele, prim-ministrul trebuie sa nu comenteze deciziile justitiei. Consider ca declaratiile lui Basescu de marti au fost facute pentru a influenta justitia si eu nu vreau sa fac aceeasi greseala”, a afirmat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Nu vreau sa facem politica cand e vorba de lucruri serioase

De asemenea, intrebat daca are de gand sa il gratieze pe Dan Voiculescu in situatia in care va fi ales presedinte al Romaniei, Ponta a spus ca aceste ”sustineri” ale PNL sunt, de fapt, ”discursul lui Traian Basescu”. ”Vreau sa va spun urmatorul lucru: am vazut aceste sustineri ale celor de la PNL si mi-am adus aminte ca in 2012 Traian Basescu spunea ca l-am suspendat pentru ca domnul Antonescu sa gratieze nu stiu ce oameni. Deci e exact acelasi discurs al domnului Basescu. Cei de la PNL acum fiind cu Traian Basescu au acelasi discurs si nu vreau sa facem politica cand e vorba de lucruri serioase”, a spus Victor Ponta.

Seful Guvernului a spus ca va candida la alegerile prezidentiale si ”in mod democratic romanii vor decide la vot cine va fi noul presedinte”. Ponta s-a aflat la Catedrala Mitropolitana din Targoviste, unde a participat la sarbatoarea Sfantului Nifon.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, vineri, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri