"Un dosar mai vechi" al lui Gheorghe Stefan

"Un dosar mai vechi" al lui Gheorghe Stefan

Elena Udrea a ajuns la DNA in jurul orei 19.15 si a declarat jurnalistilor ca urmeaza sa fie audiata "intr-un dosar mai vechi" al lui Gheorghe Stefan. Gheorghe Stefan a fost presedintele interimar la organizatia PDL Neamt, functie din care a demisionat in luna martie. Primarul municipiului Piatra Neamt a aderat la Fundatia Miscarea Populara, dar a ramas membru al PDL. El este vizat in mai multe dosare de coruptie, cel mai recent fiind legat de licenta postului Giga TV pe care il controla.

Dosarul in care este audiata Udrea

Dosarul in care este audiata Udrea

Dosarul in care este audiata Udrea este cel in care edilul din Piatra Neamt este urmarit penal, sub control judiciar, fiind acuzat ca, din 2009, folosindu-se de interpusi, a administrat o firma care a primit contracte finantate din bani publici in comune din Neamt si pentru ca s-a folosit de functia din partid pentru a influenta functionari.

Detalii despre caz

Detalii despre caz

DNA a anuntat, in 28 mai, ca Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt si presedinte al organizatiei locale a PDL la data faptelor, este urmarit penal pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau foloase necuvenite, precum si pentru folosirea influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Ce spun procurorii

Ce spun procurorii

Conform procurorilor, incepand din 2009, Stefan ar fi administrat in fapt SC Strong Montaj SA, fosta societate Tehnoutilaj SA, folosindu-se de interpusi, care au acceptat sa figureze formal ca asociati si administratori. "SC Strong Montaj SA (fosta SC Tehnoutilaj SA) a incheiat si a executat contracte vizand realizarea unor lucrari cu diferiti clienti si a achizitionat, de la o serie de furnizori, bunuri si servicii. Altfel spus, SC Strong Montaj SA s-a interpus in schimb, a facut acte de comert, implicand circulatia banilor", potrivit DNA.