Inainte de acest vot, niciun grup parlamentar nu a luat cuvantul in plenul Camerei, singura care a vorbit a fost Elena Udrea. Deputatii se pronunta prin vot secret cu bile asupra cererilor DNA de incepere a urmaririi penale si respectiv de arestare preventiva a deputatului Elena Udrea, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute". Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat, in 18 februarie, cererile DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea, scrie Mediafax.

Camera Deputatilor a aprobat noua cerere de incuviintare a urmaririi penale in cazul Elenei Udrea, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute", fiind inregistrate 218 voturi "pentru" si 76 "impotriva". Deputatii s-au pronuntat asupra acestei solitari prin vot secret cu bile.

Camera Deputatilor urmeaza sa se pronunte, de asemenea, asupra noii cereri DNA de arestare preventiva a deputatului Elena Udrea. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat, in 18 februarie, cererile DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea. In interventia sa in plenul Camerei, deputatul Elena Udrea a declarat ca ”multe din acuzatiile care i se aduc sunt pur si simplu minciuni ale unora care incearca sa scape de propriile probleme cu legea” si ca ”cei care fac denunturi, pleaca acasa, iar cei care nu fac, stau in arest”.

”In urma cu doua saptamani, ati aprobat trei cereri de arestare preventiva si una de retinere. In total sapte capete de acuzare impotriva mea. La doua saptamani, iata ca doua din cereri de arestare au fost invalidate de judecatorii ICCJ, iar cea de-a treia, prezentata ca fiind foarte urgenta, nici macar nu a fost folosita. In cele sapte capete de acuzare, ultimul complet a retinut doar unul pentru care a dispus masura arestului la domiciliu. Asta arata masura a doua lucururi: Este evident ca sunt o tinta, sunt vanata sistematic, iar faptul ca exista doua cereri, astazi, pe care dumneavoastra trebuie sa le votati, reprezinta inca o dovada in acest sens. In ritmul acesta, o sa ne vedem din doua in doua saptamani, pana in 2016”, a spus Udrea.

Udrea, deputatilor: Celor mai multi dintre dumneavoastra le-a fost teama de cei cu care ma lupt

Udrea a declarat in plen despre votul deputatilor pentru arestarea sa, in urma cu doua saptamani, ca ”celor mai multi le-a fost teama, teama de cei cu care se lupta si care maine ar putea sa faca oricaruia la fel, daca se opune”. Elena Udrea a declarat ca in urma cu doua saptamani deputatii au votat sase cereri impotriva sa, trei de incepere a urmaririi penale, trei de arestare preventiva, din care una si cu retinere.

”Le-ati aprobat pe toate sub marota: «Noi nu ne opunem justitiei ». Am fost de acord, mereu si am spus-o si atunci ca justitia trebuie sa functioneze in cazul tuturor (..) dar pentru aceasta era suficient sa dati aviz doar cererilor de urmarire penala, pentru ca ancheta sa se poata derula si in ceea ce ma priveste”, a spus deputatul independent. Ea a mai spus ca ”nu a contat exceptionalul situatiei in care s-a aflat, un deputat impotriva caruia s-au formulat nu mai putin de trei cereri de arest preventiv, in decursul de doar doua ore si sase cereri in total”.

”Nu a contat ca era evident ca eram tinta unei actiuni precise, in care secrete trebuiau pastrate prin folosirea catuselor impotriva mea. Celor mai multi dintre dumneavoastra le-a fost teama, teama de cei cu care ma lupt si care maine, ar putea sa va faca oricaruia dintre dumneavoastra la fel, daca indrazniti sa vorbiti sau indrazniti sa va opuneti”, a mai declarat Udrea, precizand ca deputatii au votat ”intr-o disciplina nemainintalnita, pana la unu noaptea, si apoi ”au trimis in mijlocul noptii deciziile Parlamentului in Monitorul Oficial, pentru a fi publicate”.