Prim-ministrul Marcel Ciolacu îşi va schimba cartea de identitate, decizia fiind luată în urma atacului cibernetic asupra bazelor de date, produs recent la Camera Deputaţilor.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a declarat că s-a confirmat atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor.

"Avem confirmarea că a existat un atac cibernetic, un incident cibernetic al cărui victimă a fost Camera Deputaţilor. Au fost extrase date de aproximativ 250 de Gigabytes, o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitivele electronice ale parlamentarilor. În momentul de faţă instituţiile statului îşi fac treaba şi sunt la sediul Camerei Deputaţilor şi urmează să emită un raport tehnic în baza căruia este evident că preşedintele Camerei Deputaţilor se va îndrepta împotriva răufăcătorilor. Am avut o discuţie cu preşedintele Camerei, Alfred Simonis, în clipa în care avem raportul tehnic urmează să se îndrepte împotriva lor", a spus Ivan, la sediul central al PSD.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat marţi că a deschis un dosar penal în legătură cu atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor, în care sunt efectuate cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice şi şantaj.

Sursa foto: Shutterstock / Victor Mogyldea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri