Alegerile parlamentare se apropie, iar partidele din Romania isi sustin cu tarie cele mai ambitioase programe prin care acestea isi doresc sa schimbe tara in urmatorii ani. Cum am fost obisnuiti la fiecare 4 ani, partidele promit locuri de munca, majorarea salariilor, scaderea impozitelor si dezvoltarea infrastructurii.

Pe data de 11 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare. La finalul acestora vom vedea cine va prelua conducerea guvernului, detinuta in acest moment de catre tehnocrati. Am selectat cateva dintre cele mai ambitioase promisiuni, ale unora dintre partidele care se lupta pentru guvernare.

Alegeri parlamentare 2016: O parte din promisiunile celor de la PNL,PSD, ALDE si PRU

PNL

- construirea a 8 spitale regionale

- dublarea salariilor medicilor si cresterea cu 20% a salarilor asistentilor medicali.

- construirea a 900 de imobile in mediul rural si urban mic pentru medici. Acestea ar putea fi folosite atat ca locuinta cat si pe post de cabinet medical.

PSD

- eliminarea, de la 1 ianuarie 2018, a impozitului pe venit, care in prezent este de la 16%, pentru un salariu mai mic sau egal cu 2.000 de lei, pentru toti medicii indiferent de salariu si cei care lucreaza in IT.

- eliminarea CASS pentru pensionari de la 1 ianuarie 2017

- nu vor mai plati impozit pe venit din 2018 cabinetele individuale, PFA, DDA, medicii, artistii, scriitorii, jurnalistii, notarii, contabilii care au venituri din activitati independente de pana la 24.000 lei anual. Cei care vor avea venituri mai mari de 24.000 de lei vor plati impozit pe venit de 10% incepand cu 1 ianuarie 2018, potrivit proiectului de guvernare al PSD. De asemenea, acestia nu vor mai plati CAS ori CASS tot din 2018, conform News.ro.

ALDE

- Infiintarea unui nou minister: Ministerul Repatrierii romanilor plecati la munca in strainatate. Tariceanu a precizat ca doreste readucerea in tara a 500.000 de romani plecati la munca in strainatate, pentru a acoperi necesarul de forta de munca

- construirea a 20.000 de locuinte in perioada 2016-2020. Locuintele vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar, iar pretul fiecarui metru patrat de constructie va fi apropiat de pretul de constructiei.

- crearea de programe speciale de finantare ale afacerilor celor repatriati, in suma de 400 de milioane de euro in patru ani (cu un plafon de 50 000 de euro/afacere).

PRU

- construirea a 8 spitale regionale

- cooperativizarea prin infiintarea unor asociatii de producatori si alocarea sumei de 1 miliard de euro, suma provenita din fonduri UE, dar si de la bugetul de stat.

-Intarirea Armatei Romane prin angajarea a 30.000 soldati si alocarea a 2% din PIB, in vederea asigurarii apararii tarii in contextul amenintarilor externe.

-Independenta energetica totala a Romaniei. Asigurarea subventionarii directe a CEO si CNN si mentinerea SEN interconectat – carbune-hidro-nuclear.

Cele mai importante promisiuni economice in campania pentru alegerile parlamentare

In ceea ce priveste masurile economice, in aceasta campanie PSD si PNL mizeaza pe promisiuni de scaderi de taxe, impozite, dar si mariri de salarii sau pensii, USR a prezentat un program general, cu directii strategice prioritare.

Desi experienta ultimelor decenii ne-a invatat ca promisiunile electorale nu devin mereu realitate, nu putem sa nu speram de fiecare data. Citeste aici o selectie cu cele mai importante prevederi ce vizeaza aspecte economice din programele celor 3 mari partide inscrise in cursa pentru Parlament.

Cum arata rezultatele ultimelor alegeri parlamentare

Alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 s-au terminat cu o victorie a Uniunii Social Liberale. La acest scrutin au fost inregistrate un numar de 7.409.626 de voturi valabile exprimate, conform Biroului Electoral Permanent. Formatiunile care s-au aflat pe primele trei locuri au fost:

1. Uniunea Social Liberala (PNL+PSD+PC):

Voturi pentru Camera Deputatilor -4.344.288 (58,63%)

Voturi pentru Senat - 4.457.526 (60.10%)

2. Alianta Romania Dreapta( PDL, PNTCD, FC):

Voturi pentru Camera Deputatilor - 1.223.189 (16,50%)

Voturi pentru Senat - 1.239.318 (16,70%)

3. Partidul Poporului- Dan Diaconescu:

Voturi pentru Camera Deputatilor - 1.036.730 (13,99%)

Voturi pentru Senat - 1.081.601 (14,63%)

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri