Adelina Pasat este marketerul Germanos, unul dintre cele mai mari lanturi de retail telecom care a fost achizitionat anul trecut de grupul elen de telefonie mobila Cosmote.
Intrebari preliminare:
Nume, Prenume: Adelina Pasat
Functia:Director de Marketing, Germanos Telecom Romania
Varsta: 30
Stare civila: casatorita, un baietel de 1 an si 8 luni


1.Ce studii ati urmat?

Am facut parte din una din primele promotii ale Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Litere, Sectia Comunicare si Relatii Publice. Ulterior am aprofundat studiile in domeniul publicitatii printr-un Master in Advertising, in cadrul aceleiasi universitati. De-a lungul carierei mele am avut oportunitatea sa particip la mai multe training-uri sustinute de profesori prestigiosi din Romania si strainatate, care mi-au deschis noi orizonturi. Cred insa foarte mult si in on the job training, singurul capabil sa-ti ofere o viziune globala asupra industriei in care activezi.

2. Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Primul job din care am castigat bani (4.000 de lei cu care mi-am luat o pereche de pantofi..:)) a fost in clasa a X-a, cand am devenit reporter colaborator la revista SALUT, singura revista pentru adolescenti din anii 90. Cand am plecat de la SALUT aveam 23 de ani si conduceam revista in calitate de Editor Sef. SALUT facea parte la acel moment din grupul de publicatii PRO. In paralel am colaborat cu ziarul Tineretul Liber, radio Tinerama, unde la 16 ani aveam propria mea emisiune zilnica si Radio Romania Tineret. Era clar pentru toata lumea ca voi urma o cariera in publicistica. Insa, in anul 2000, Roxana Dragomir, Communication Manager la MobilRom (actualul Orange) mi-a dat sansa de a face mai mult. Astfel, am intrat in fascinanta lume a marketingului si publicitatii.

3. Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Imi place foarte mult sa calatoresc, sa descopar locuri, oameni si obiceiuri noi. Sunt o mare iubitoare de natura, iar asta se vede in curtea casei noastre de vacanta, care este plina de flori intreaga vara . Atunci cand gasesc un ragaz, ma las captivata de o carte buna, alaturi de un ceai fin.

4. Care este ultima carte citita?

Povestiri Alese, cartea in 2 volume a lui Tudor Octavian, un scriitor si publicist al carui umor fin si introspectie in tipologia umana o gust de fiecare data.

5. Aveti un film sau un serial preferat?

De ceva vreme incoace stau pe ghimpi asteptand sa iasa peste ocean noua serie LOST/Naufragiatii. M-a fascinat inca de la primul episod scenariul extrem de elaborat, calitatea suspansului si decorurile exotice in care are loc actiunea.

6. Ce tip de bautura preferati?

Beau foarte rar alcool, si atunci prefer un pahar de vin alb sec.

7. Care este publicatia economica pe care o preferati din Romania? Dar cea din strainatate?

Sunt un cititor avid de reviste de busines si imi plac in mod deosebit Business Magazin si Romania Business Week. Presa din strainatate o citesc ocazional, cand merg peste hotare.

8. Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

De obicei dimineata devreme este rezervata familiei mele si in special celui mic, asa ca imi permit luxul de a ajunge la birou la 9.30.

9. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

Cred ca de la un anumit punct in cariera nu mai exista program de lucru. De aceea ma surprind adeseori stand peste 11-12 ore la birou din nou!. Incerc insa sa echilibrez situatia, pentru a fi cat mai mult alaturi si de familie.

10. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Modelele mi le-am ales intotdeauna dintre oamenii cu care am lucrat direct. Imi place sa cred ca am gasit la fiecare din managerii mei cate ceva de invatat despre business si nu numai.

11. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Alaturi de echipa de la Germanos si de colegele mele din marketing am reusit in 2006 sa consolidez brandul Germanos pe piata romaneasca printr-un refreshment al modului in care sunt amenajate magazinele si prin relansarea comunicarii, folosind o abordare emotionala a valorilor noastre, cu ajutorul simpaticului catel Cookie. Sunt increzatoare ca voi obtine o noua reusita profesionala din colaborarea cu succes a echipelor Germanos si COSMOTE, incepand de anul acesta.

12. Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

Esecuri au fost cateva, insa e important sa stii cum sa treci peste acestea si ce ai de invatat din ele. De fiecare data am iesit mai puternica, de fiecare data am avut enorm de invatat.

13. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Sunt putini cei pe care ii consider demni de admiratia mea. Printre acestia, Marius Ivan.

14. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?
Tarom, o companie pe care o consider extrem de sigura si de profesionista.

15. Cate carduri detineti?

Unul de debit si alte cateva de fidelitate, discounturi, etc.

16. Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Ultima vacanta a fost in insula Creta, alaturi de familia mea. Preferam vacantele care combina zilele de relaxare pe plaja sau partia de schi cu obiective turistice. Destinatia ideala? Egipt!

17. Ce masina conduceti?

Skoda Octavia.

18. Unde va vedeti peste 5 ani?

Peste 5 ani imi doresc sa fiu un si mai bun om de marketing, mandra de brandurile pe care le-am creat sau crescut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri