Chiriile apartamentelor din Cluj, cele mai mari din tara

Chiriile apartamentelor din Cluj, cele mai mari din tara

In orasul de pe Somes, chiria medie solicitata pe segmentul garsonierelor s-a mentinut constanta in ultimul an, la o valoare de 250 de euro pe luna. Un apartament cu doua camere poate fi inchiriat acum cu 320 de euro pe luna, fata de 300 de euro pe luna in vara lui 2014. Cel mai mare avans, de la 310 la 400 de euro pe luna, a fost consemnat insa de locuintele tricamerale. Astfel, Clujul devine orasul cu cele mai mari chirii din tara. Diferentele consemnate in raport cu valorile inregistrate in Capitala sunt: 8% in cazul garsonierelor, 6% in cazul apartamentelor cu doua camere, respectiv 5% pentru unitatile tricamerale.

Bucuresti: chiriile stabile

Bucuresti: chiriile stabile

Pe parcursul lunii iulie, suma medie solicitata pentru o garsoniera in bloc vechi din Capitala se ridica la 230 de euro pe luna, aceeasi valoare fiind consemnata si in perioada similara a anului trecut, conform Imobiliare.ro. Constant s-a mentinut si pretul cerut pentru un apartament cu doua camere, ce poate fi inchiriat cu 300 de euro pe luna. O locuinta tricamerala, pe de alta parte, are acum o valoare medie de listare de 380 de euro pe luna, fata de 360 de euro pe luna in vara lui 2014.

Brasov: chiriile cu pana la 10% mai mari

Brasov: chiriile cu pana la 10% mai mari

In orasul de la poalele Tampei, o locuinta monocamerala costa, in medie, 200 de euro pe luna, la fel ca in perioada similara a anului trecut. Pe de alta parte, pretentiile proprietarilor de locuinte cu doua si trei camere s-au majorat usor, de la 265 la 278 de euro pe luna si, respectiv, de la 335 la 341 de euro pe luna.

Foto: Brasov/Shutterstock

Constanta: chiriile garsonierelor, 200 euro

Constanta: chiriile garsonierelor, 200 euro

In orasul de la malul marii, pretentiile proprietarilor de garsoniere s-au mentinut relativ constante fata de anul trecut, la o medie de circa 200 de euro pe luna. Majorari de pret au fost consemnate insa de apartamentele cu doua camere – de la 250 la 300 de euro pe luna –, dar si de cele cu trei camere – de la 365 la 400 de euro pe luna.

Foto: cazinoul Constanta/Shutterstock

Iasi, scadere de pana la 6%

Iasi, scadere de pana la 6%

In capitala Moldovei, o garsoniera poate fi inchiriata, in medie, cu 200 de euro pe luna, la fel ca in vara anului trecut. Pretul mediu solicitat pentru un apartament cu doua camere se ridica acum la 240 de euro pe luna, fata de 255 de euro pe luna in iulie 2014. Pretentiile proprietarilor pentru o locuinta cu trei camere au ramas si ele constante, la 300 de euro pe luna.

Timisoara, cea mai mare crestere a chiriilor

Timisoara, cea mai mare crestere a chiriilor

In orasul de pe Bega, o garsoniera poate fi inchiriata la un pret mediu de 180 de euro pe luna, in crestere de la 150 de euro pe luna in iulie 2014, consemnandu-se o crestere de 20% pe acest segment. Un apartament cu doua camere ajunge in prezent la 250 de euro pe luna, fata de 230 de euro pe luna in urma cu 12 luni. Nu in ultimul rand, un apartament cu trei camere ar costa 280 de euro pe luna, fata de 270 de euro pe luna in iulie 2014. Totusi, chiriile din Timisoara raman la un nivel scazut fata de alte orase comparabile din tara.