Elis Pavaje, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii adresate atat sectorului rezidential, cat si lucrarilor de infrastructura, se asteapta la o crestere a afacerilor la peste 40 de milioane de euro in acest an, iar evolutia fata de anul precedent va fi generata de lucrarile civile care au intrat in portofoliul companiei inca din cursul anului trecut.

“Am bugetat o crestere de 14% fata de anul 2016. Ne propunem diversificarea gamei de produse si cresterea pe segmente noi de piata. Astfel, incepand de anul trecut, am inclus in gama noastra de produse betonul asfaltic, iar prin departamentul nostru de executie putem prelua lucrari terasamente integrale de infrastructura, de la si canalizare, pana la asfaltare. De asemenea, in 2017 avem in vedere noi investitii care sa ne permita sa atingem valorile bugetate”, a declarat Emil Gota, directorul general Elis Pavaje, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Si in acest an, compania se va concentra pe domeniile pe care le-a imbunatatit pe parcursul anilor, reprezentate de productia de pavele, produse ornamentale, borduri, rigole pentru drenarea apelor pluviale, boltari de zidarie si fundatie, blocheti (elemente modulare destinate zidurilor de sprijin – n.red.).

“Pentru ca unul dintre obiectivele Elis Pavaje este educarea publicului in ceea ce priveste amenajarile exterioare care sa imbine armonios functionalitatea cu esteticul, vom lansa pe piata noi modele pe segmentul pavelelor, urmand tendintele la nivel mondial. In 2017 ne vom concentra atentia pentru a promova serviciile de ofertare si executie pe segmentul lucrarilor de infrastructura si servicii pre si post vanzare - proiectare, transport cu camion cu macara, montaj, intretinere si reparatii”, a mai precizat Emil Gota.

Afacerile Elis Pavaje au urcat la peste 35 mil. euro in 2016, la 15 ani de la infiintarea companiei

Anul 2016 a adus Elis Pavaje rezultate peste asteptari, iar acest lucru s-a realizat intr-un moment important pentru companie, grupul din judetul Alba aniversand in cursul anului trecut 15 ani de prezenta pe piata locala.
Bilantul primului sfert de secol pentru companie a fost reprezentat de cresterea capacitatii de productie de la 6 mp / zi, realizata cu ajutorul a doi angajati, la 9.000 mp / zi si un colectiv de peste 400 de angajati, peste 11 milioane de mp de pavele si peste 11 milioane de mp de borduri vandute.

“Din punct de vedere financiar, 2016 a fost un an peste asteptari, cu o cifra de afaceri care a atins aproape 161 mil. lei (peste 35 mil. euro), in crestere cu 11.7% fata de anul trecut.Evolutia s-a datorat in mare parte cunoasterii pietei in care ne desfasuram activitatea, prin intermediul reprezentantilor de vanzari, care ne furnizeaza in timp real informatii relevante despre evolutia pietei si tendinte, pe baza carora putem sa facem analize si sa ne adaptam rapid. In 2016, in timp ce investitiile din fonduri de stat sau fonduri europene au fost relativ reduse la nivel national, ne-am concentrat actiunile in vederea cresterii vanzarilor pe segmentul lucrarilor realizate din fonduri private, segment aflat in plina expansiune. Astfel, Elis Pavaje a crescut in special in sectorul lucrarilor industriale si comerciale, precum si pe segmentul parcurilor rezidentiale”, a mai adaugat Emil Gota.

Printre ultimele proiecte de amploare realizate cu solutii de la Elis Pavaje se numara Therme, cel mai mare centru de relaxare si distractie cu apa termala din Europa de Est, si ParkLake, unul din cele mai noi mall-uri din Capitala.

Produsele Elis Pavaje sunt comercializate si in doua dintre cele cele mai importante lanturi de bricolaj din Romania, produsele regasindu-se in magazinele Dedeman si Hornbach din tara.

In opinia reprezentantilor Elis Pavaje, piata a stagnat in 2016, cresterea fiind de cateva procente si se situeaza la o valoare de peste 100 milioane de euro.

“Tinand cont de datele din piata constructiilor, pentru anul in curs previzionam o crestere in acest an tot de circa 5%”, a mai adaugat Emil Gota.

Elis Pavaje este unul dintre cei mai mari producatori de pavele, dale sau produse ornamentale pentru gradina, curte sau spatiul public, segment pe care mai activeaza nume precum Symmetrica sau Semmelrock Stein+ Design.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri