Romania ocupa locul trei, dupa Cehia si Ungaria, intr-un top al tarilor nou intrate in Uniunea Europeana privind ritmul de crestere a constructiilor de birouri, pozitia buna a tarii noastre datorandu-se cererii mari de birouri, potrivit directorului companiei imobiliare Willbrook, Daiana Voicu.

Potrivit reprezentantilor companiei Willbrook Management International, lider in dezvoltarea de proiecte imobiliare de lux pe pietele din Europa Centrala si de Est, cererea de spatii de birouri din Romania este in continua crestere, iar acest lucru este reflectat si in piata. In prezent, majoritatea office-buildingurilor sunt deja ocupate de companii multinationale care activeaza mai ales in domeniile financiar- bancar, asigurari, consultanta, IT&C sau farmaceutic, iar spatiile noi care sunt asteptate pe piata in 2007 sunt deja acontate.

"Pretul mediu de vanzare a spatiilor de birouri de clasa A din Bucuresti este de 2.200 euro pe metrul patrat, apropiat celui din Praga, unde media pretului de vanzare a spatiilor de birouri din centrul istoric al capitalei cehe este de 2.600 euro/metru patrat. In Romania chiriile in imobilele de birouri de clasa A se situeaza intre 16 si 19 euro/ metru patrat/luna, iar media suprafetelor inchiriate anual se situeaza intre 100.000 si 120.000 metri patrati", a declarat Daiana Voicu, directorul de la Willbrook. Aceasta mai spune ca Cehia este tara unde piata pentru office buildinguri a atins cel mai ridicat nivel de dezvoltare, cu 130.000 metri patrati - 150.000 metri patrati inchiriati pe an, la un pret mediu de 14-18 euro/metru patrat/ luna.

Willbrook Management International s-a afirmat pe piata internationala, preponderent europeana, ca o corporatie specializata in managementul dezvoltarilor imobiliare de lux. Compania promoveaza expertiza si tehnologia de varf britanica si le implementeaza in pietele centrale si est-europene aflate in curs de dezvoltare sau in alte piete emergente. Avand in administrare un portofoliu international de 5,3 miliarde de euro, Willbrook dezvolta in prezent in Romania investitii de peste 1,2 miliarde de euro. Willbrook are sediul central in Marea Britanie, filiale in 12 tari si este recunoscuta pe plan mondial pentru capacitatea sa de a atrage fonduri investitionale de prestigiu in proiectele sale.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri