Cele peste 40 de companii care au expus, in perioada 26-29 aprilie, la Targul National Imobiliar (TNI) din Bucuresti, au avut oferte de apartamente ale caror preturi fara TVA incepand de la 550 de euro pentru un metru patrat construit in Rasnov pana la 2.000 de euro in zona de nord a Capitalei.
Reprezentantii companiilor imobiliare sustin ca locuintele scoase la vanzare se adreseaza in special clasei sociale cu venituri peste medie, dar exista si oferte pentru cei din clasa de mijloc, anunta NewsIn. Potrivit organizatorilor celei de-a treia editii a targului, cele mai multe apartamente - peste 10.000 - provin din ansamblurile rezidentiale din Bucuresti si din imprejurimile capitalei.

Zoltim Trading prezinta la TNI un cartier de vile la Predeal, ansamblul rezidential privat Bressan, Mountain Village, case de vacanta in Rasnov, dar si complexe rezidentiale in Brasov. Proiecte imobiliare au preturi de 550 euro/mp - 1500 euro/mp plus TVA. "In Mountain Village - Livada Branului avem 47 de parcele a 1.200 mp, iar in zona Rasnov - Glajerie - 82 parcele a 1.000 mp. Avem la vanzare si spatii de birouri de clasa "A" in suprafata totala de 35.000 mp", au spus reprezentantii companiei.

RCB Development a participat la Targul National Imobiliar cu Eden Residential Building, un ansamblu de 21 de apartamente, din care mai sunt disponibile doar 12, cu trei si patru camere, cartierul rezidential "Madrid", un ansamblu de 26 de case din care mai sunt disponibile 12, dar si cu un complex in Timisoara format din patru cladiri rezidentiale cu 210 apartamente, din care in prima faza vor fi disponibile 58 de apartamente cu una, doua, trei si patru camere.

Cei de la Real Time au adus la targ cinci ansambluri rezdentiale: Persepolis, San Remo, Aleea cu Magnolii, Mediteraneo, Domenii. Pretul minim cerut este de 750euro/mp construit plus TVA in ansamblul Aleea cu Magnolii din Snagov, iar pretul maxim ajunge la 2.200 euro/mp construit in apartamentele de lux - Persepolis din zona Herastrau.

Reprezentantii Domus Stil sustin ca au la vanzare 140 de apartamente. "Ansamblul Rezidential "Confort Residence" este locuit in proportie de 95%, iar singurele tipuri de vile disponibile sunt Vila de Tip A - 289.000 euro si Vila de Tip A1- 199.000 euro. In ceea ce priveste Confort Park pretul minim este de 49.500 euro si maxim de 112.500 euro", sustin cei de la compania imobiliara.

Filas Consulting prezinta cu ocazia celei de-a treia editii a TNI un proiect situat in Bran, chiar langa partia de schi. Preturile caselor sunt finale, variaza intre 225.000 euro si 270.000 euro si nu mai suporta alte taxe.

Sunrise Investment ofera in cadrul complexului rezidential Del Sole, 400 de locuinte, cu suprafete contruite intre 130 mp si 180 mp si terenuri aferente de la 300 mp pana la 500 mp, iar compania imobiliara bulgara SIM Invest Ltd. a adus, la Bucuresti, noua proiecte rezidentiale, trei in progres si sase finalizate. Preturile pornesc de la 27.500 euro si ajung la un maxim de 99.000 euro.

In cadrul Targului, Anchor Grup S.A. scoate la vanzare 502 apartamente cu pretul mediu de 1.550 euro plus TVA mp.

In acelasi timp, preturile locuintelor din ansamblul rezidential Dana Nord pornesc de la 1200 euro/mp, la care se adauga 750 euro/mp pentru terasa si 15.000 euro garajul. In Baneasa, preturile pleaca de la 1500 euro/mp si ajung la 2.000 euro/mp construit. Vilele disponibile au preturi cuprinse intre 180.000 euro si cinci milioane de euro, iar terenurile au preturi de la 10-12 euro mp si depasesc suta de euro in functie de zone.

Tot in cadrul targului, mai multe firme specializate au oferit servicii de consultanta, intermedierea tranzactiilor, managementul proprietatii, studii de piata si de fezabilitate, dar si evaluari imobiliare. Cea de-a treia editie a Targului National Imobiliar aduce pe piata peste 15.000 de apartamente, 2.500 de vile, 500 case de vacanta cu preturi care ajung si la 1,1 milioane euro. La TNI sunt scoase la vanzare si terenuri si suprafete pentru spatii de birouri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri