Analistii imobiliari sustin ca cele mai multe investitii se fac in continuare in nordul Capitalei, iar zona Pipera-Tunari este dominanta din acest punct de vedere, peste 20 de ansambluri rezidentiale si circa 400 de vile urmand a fi finalizate in urmatorii doi ani
South Pacific investeste 100 de milioane euro in proiecte imobiliare in nordul Capitalei

South Pacific construieste in zona Tunari trei proiecte rezidentiale, la care se vor adauga spre sfarsitul anului alte doua, insumand aproximativ 550 – 650 de locuinte, dar si mici magazine si planuieste totodata sa continue din 2008 cu dezvoltarea a inca o mie de camine anual.

Potrivit lui Andrew Prelea, joint CEO, South Pacific Group detine terenuri in suprafata totala de peste 50 de hectare in mai multe localitati din nordul Bucurestiului si intentioneaza sa dezvolte si in aceste zone proiecte rezidentiale. Suma totala pe care compania urmeaza sa o investeasca se ridica la peste o suta de milioane de euro.

"South Pacific are in plan si alte proiecte in zona noii autostrazi Bucuresti - Brasov, odata ce drumul va fi terminat, distanta de centrul orasului va fi doar de 10 -12kilometri, ceea ce va deschide accesul catre magazine, mijloace de transport in comun si scoli", a adaugat Prelea citat de NewsIn. Compania este dispusa sa investeasca, in primul semestru al anului 2008, alte 50 de milioane de euro in comuna Dascalu atat in spatii comerciale, cat si in constructia a cel putin 600 de locuinte.

in prezent, South Pacific are in lucru trei proiecte, Sydney Residence, Melbourne si Adelaide, dar si in stadiu avansat de proiect un al patrulea ansamblu rezidential. Primul proiect, Sydney Residence, cuprinde 102 vile dezvoltate pe un teren de 2,6 hectare, iar finalizarea este programata pentru sfarsitul anului 2007. Melbourne si Adelaide sunt formate din 71, respectiv 173 de apartamente cu doua si trei camere si duplexuri, in timp ce Canberra va aduce pe piata 450 de locuinte, investitia fiind de aproximativ 51 milioane de euro.

Cortina Residence scoate pe piata 280 de apartamente

Cefin Real Estate a demarat, la randul lui, lucrarile de constructie a unui ansamblu rezidential, amplasat in zona Pipera-Tunari, investitia totala ridicandu-se la aproximativ 40 milioane euro. Noul ansamblu rezidential, denumit Cortina Residence se va intinde pe o suprafata de peste 7.500 mp. Lucrarile sunt programate sa se finalizeze in vara lui 2008. Noul complex va scote pe piata 280 de apartamente, cu o suprafata construita de 33.000 mp. Ansamblul va beneficia atat de o zona comerciala cat si de o parcare subterana.

Proiectul rezidential Liziera Residence va fi finalizat in primul semestru din 2008. Proiectul include 52.000 de metri patrati de spatiu construit, respectiv 176 de apartamente in patru cladri, dintre care trei blocuri cu subsol, parter si sapte niveluri si un bloc cu subsol, parter si zece niveluri. De asemenea, complexul cuprinde si o cladire cu destinatie comerciala.

Complexul include locuinte cu doua, trei si patru camere, duplexuri si un penthouse, acestea avand suprafete cuprinse intre 176 si 470 de metri patrati si o inaltime de 3,4 metri. De asemenea, fiecare cladire include si un spatiu pentru petreceri private si club de fitness. Ansamblul rezidential este dotat cu o parcare subterana de 267 de locuri de parcare, iar investitia in realizarea proiectului apartine Ferco Investments si se ridica la circa 35 de milioane de euro.

Ansamblul "My Dream Residence" pune in vanzare 174 de apartamente

Amplasat in nordul Bucurestiului, pe soseaua Pipera-Tunari, ansamblul se intinde pe o suprafata de 10.000 mp si este compus din trei cladiri cate opt etaje. Ele vor aduce pe piata 174 de apartamente, 223 locuri de parcare si 91 spatii de depozitare.

Complexul va dispune atat de garsoniere cat si de apartamente cu cate doua, trei si patru camere, de parcari subterane, supermarket, sala de sport, piscina, loc de joaca pentru copii si teren de tenis. "My Dream Residence" va fi dezvoltat de compania turceasca Plus Development, iar lucrarile vor fi finalizate in toamna lui 2008.

400 de vile gata pana in 2009

Reprezentantii agentiilor imobiliare care intermediaza tranzactii in zona soselei Pipera-Tunari sustin ca in urmatorii doi ani vor fi construite alte 400 de vile. Acord Grup va ridica 44 vile, iar Romovi Construct alte 36 de vile in cadrul proiectului "Ansamblul Madrid". Proiectul Ibiza Golf and Light si Ibiza Golf aduc in total 74 de vile, alti sapte dezvoltatori ridicand circa 250 de vile in zona.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri