Compania Upground, cu actionari din Marea Britanie si Grecia, va investi 260 milioane euro in constructia a 600 de apartamente si a doua cladiri de birouri, in Bucuresti si se asteapta la un profit de aproximativ 200 milioane euro, au declarat reprezentantii companiei.
Upground va construi, in zona Fabrica de Glucoza, initial doua cladiri de birouri, cu o suprafata inchiriabila de 100.000 de metri patrati, a caror constructie se va incheia in martie 2008, respectiv octombrie 2008. In paralel, dezvoltatorul imobiliar va construi, pe un teren de 16.000 de metri patrati, doua blocuri rezidentiale tip turn, cu 600 de apartamente si 800 de locuri de parcare.

Valoarea investitiei in constructia celor doua turnuri rezidentiale se ridica la 100 de milioane de euro. "Au venit investitori pentru a cumpara ambele cladiri rezidentiale, un bloc sau apartamentele aferente unei intrari. Este vorba de investitori din Marea Britanie, Grecia, Spania, dar si din alte tari", a declarat managerul general Upground, Valentin Preda.

Pretul pe metrul patrat pentru apartamente porneste de la 1.600 euro, fara TVA, iar suprafetele locuintelor sunt cuprinse intre 97 si 400 de metri patrati. Cel mai ieftin apartament are un pret de 168.000 euro, fara TVA, iar cel mai scump 1,2 milioane euro, fara TVA.

Ansamblul rezidential va beneficia si de spatii comerciale, clinica medicala, gradinita, o banca, farmacii, cafenele si restaurante.

Complexul Upground va fi dat in folosinta la sfarsitul anului 2009. Proiectul este co-finantat de la Banca Romaneasca si de la Bancpost cu 150 de milioane de euro. Valentin Preda a mai declarat ca Upground mai are in plan si alte proiecte imobiliare, atat in Capitala, cat si in alte orase din tara, investitorii detinand numeroase terenuri in sudul tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri