Guvernul a adoptat luni ordonanta de urgenta pentru aprobarea contractului de parteneriat public-privat “Esplanada”, dezvoltat de grupul TriGranit, prin care Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a fost mandatat sa semneze contractul cu investitorii privati din cadrul acestui proiect.
Esplanada, in valoare de aproximativ un miliard de euro, finantat integral din fondurile TriGranit, consta in realizarea unui centru urban care include cladiri, spatii verzi, lucrari de amenajare si de infrastructura.

Prin realizarea proiectului se vor obtine in beneficiul autoritatii publice, din prima faza a acestuia, o cladire culturala in valoare de peste 40.000.000 euro, spatii destinate birourilor pentru institutii ale statului de circa 12.000 mp, precum si parcari subterane. Intreg ansamblul construit va reveni statului la sfarsitul perioadei de 49 de ani, reprezentand durata parteneriatului, se arata in comunicatul Ministerului.

Amplasamentul proiectului cuprinde o suprafata de 10,7 ha din centrul Capitalei, marginita de Bulevardul Unirii, strada Nerva Traian, Bulevardele Octavian Goga si Mircea Voda, suprafata fiind nefolosita inca din anul 1990.

TriGranit Development Corporation a luat fiinta in 1996, printr-un joint venture cu compania Trizec Properties (fosta TrizecHahn), una dintre cele mai mari companii imobiliare din Canada.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri