Mult așteptata legalizare a consumului și posesiei de canabis în Germania devine realitate la 1 aprilie, cel puțin parțial. Pasul a fost finalizat după ce Senatul – Bundesrat a aprobat proiectul de lege.

Totuși, nu vă așteptați să apară cafenele în stil Amsterdam peste tot, deoarece relaxarea în jurul consumului de marijuana vine cu anumite limitări și este destul de restrictivă, notează The Mayor.

Canabisul de agrement fie va fi cultivat de utilizatori acasă, fie va fi consumat în așa-numitele „asociații de cultivare necomerciale”, cunoscute și sub denumirea de „cluburi sociale de canabis”.

Pentru cei dornici să încerce să crească acasă, limita va fi de trei plante per gospodărie. Dacă îngrijirea plantelor nu este treaba ta, atunci vei avea opțiunea de a aplica și de a te alătura unui club social de canabis, care poate avea până la 500 de membri și unde va fi permis consumul la fața locului. Această opțiune este deschisă doar rezidenților germani, deoarece autoritățile nu par interesate să încurajeze turismul de droguri.

În plus, va exista o limită pentru posesia de canabis. Acasă, limita va fi de 50 de grame, în timp ce în public aceasta permite doar 25 de grame.

În plus, consumul de iarbă în public va avea anumite restricții. Fumatul în apropierea școlilor sau a terenurilor de sport va fi în continuare ilegal în timpul zilei, până la ora 20:00.

Într-un anumit sens, legalizarea parțială îi ajută pe cei care fumează în mod regulat marijuana să facă acest lucru în mod deschis. În același timp, va rămâne la fel de greu pentru fumătorii ocazionali, care vor trebui totuși să recurgă la piața neagră atunci când doresc să se implice în consumul recreațional de droguri blânde.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri