International Finance Corporation (IFC), organizatie membra a Grupului Bancii Mondiale, a semnat un acord cu Soravia Real Estate Development din Austria, pentru efectuarea de investitii imobiliare si acordarea de credite neipotecare in Romania, Bulgaria, Macedonia si Serbia, a anuntat IFC.
Aceste proiecte vor contribui la crearea de noi locuri de munca si vor asigura o infrastructura imobiliara accesibila companiilor locale. Aceasta este prima investitie efectuata de IFC intr-o companie de dezvoltare a proprietatii imobiliare ce se axeaza pe regiunea Balcanilor.

"Acest acord reprezinta un parteneriat foarte important si strategic pentru noi. IFC va asigura finantare si expertiza pe pietele locale in curs de dezvoltare care duc lipsa de proprietati imobiliare comerciale", a declarat directorul financiar al Soravia, Martin Ohneberg.
Compania Soravia are, de asemenea, in vedere alte proiecte imobiliare comerciale in Albania, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Muntenegru si Ucraina.

IFC, organizatie membra a Grupului Bancii Mondiale, a alocat 8,2 miliarde dolari in 2007 si a mobilizat o suma suplimentara de 3,9 miliarde dolari prin intermediul consortiilor si al finantarilor structurate pentru 299 de investitii din 69 de state in curs de dezvoltare. De asemenea, IFC a furnizat servicii de consultanta in 97 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri