Compania Euroinvest Intermed, cu actionariat elvetian, va investi peste 200 de milioane de euro intr-un proiect imobiliar mixt compus din locuinte, centre comerciale si spatii de birouri in Brasov si are in plan si alte investitii in sudul Capitalei, a anuntat Lucien Harfi, directorul executiv al companiei.
Dezvoltatorul centrului comercial Grand Arena din sudul Bucurestiului a anuntat ca intentioneaza sa investeasca mai multi bani in sudul Capitalei pentru a egala raportul de forte cu nordul Bucurestiului, in privinta domeniului imobiliar. Potrivit directorului executiv al Euroinvest Intermed, in acest moment compania are deja in lucru si un alt proiect de peste 200 de milioane de euro in Brasov.

"Este vorba de un proiect mixt compus din spatii de birouri, centre comerciale, dar si locuinte care va fi lansat anul viitor. Suprafata terenului din Brasov este de circa 44 de hectare, iar jumatate va fi folosita pentru construirea centrelor comerciale, iar restul pentru spatii de birouri si apartamente. Vom incerca in acelasi timp sa investim mai mult si in zona de sud a Capitalei, unde avem deja terenuri si asteptam autorizatia de constructie pentru alte proiecte", a mai spus Harfi.

Euroinvest Intermed mai are in portofoliu si centrul comercial Grand Arena care se va deschide in cel de-al patrulea trimestru al acestui an si se va adresa zonei de sud a capitalei. Viitorul mall va fi ridicat pe doua niveluri, va include 180 de magazine si va fi ancorat de un Hypermarket Carrefour si un magazin Flanco World. Grand Arena va dispune si de o parcarea subterana cu o capacitate de 2.000 de locuri.

In afara magazinelor de fashion, zona de Food Court a centrul comercial va integra un numar de aproximativ 20 restaurante, cafenele, gelaterii, patiserii si Fast Food-uri atat din bucataria romaneasca, cat si din cea internationala, avand aproximativ 1500 de locuri la mese.

Centrul comercial Grand Arena este amplasat in sudul Bucurestiului, in cartierul Berceni si reprezinta o investitie de 187 milioane de euro, care se urmareste a fi recuperata in urmatorii 15 ani. Proiectul este finantat de catre Euroinvest Intermed, fara a se apela la vreun imprumut bancar.

"Inchirierea spatiilor comerciale se va derula in doua faze. Prima etapa este in curs de derulare, fiind deja contractat un procent de 72% din spatiu, iar cea de-a doua faza va fi demarata in cel de-al doilea trimestru din 2009. Pana la aceasta data s-au incheiat aproximativ 105 contracte de inchiriere, iar alte 29 urmeaza sa fie semnate", au mai spus reprezentantii companiei.

Proiectul Grand Arena prevede si o a doua faza, care va include 6.000 mp de spatii comerciale si care urmeaza a fi finalizata la sfarsitul lunii martie 2009. Euroinvest Intermed deruleaza in prezent o serie de proiecte, pe langa Romania, si in alte tari din in Europa de Est, dar si in China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri