Actionarii fabricii de paine Lujerului din Bucuresti au scos la vanzare terenul pe care se afla fabrica, situat intre bulevardele Iuliu Maniu si Timisoara si avand o suprafata de 35.857 mp, a anuntat astazi compania Atisreal, care va intermedia vanzarea terenului.
Terenul are o forma rectangulara si este situat in imediata apropiere a centrului comercial Plaza Romania, a hypermarketului Cora si a viitorului centru comercial Cotroceni Park Mall, dar si a cladirilor de birouri aflate in dezvoltare in partea de vest a orasului.

„Terenul are o locatie excelenta si un potential ridicat pentru dezvoltari imobiliare si va starni curand interesul investitorilor si al dezvoltatorilor aflati in cautare de terenuri, mai ales ca piata terenurilor din Bucuresti are tot mai putine oferte”, a declarat Sorin Huidu, Land Negociator al companiei Atisreal Romania.

La inceputul anului, terenul era evaluat de catre analistii imobiliari la 40 - 60 de milioane euro.

"Proprietarii nu au declarat pretul de vanzare si o estimare a pretului se face in functie de foarte multe criterii, specifice fiecarui teren in parte. Este vorba, in primul rand, de locatie si apropierea de pricipalele cai de acces, dar chiar in aceeasi locatie, preturile pot varia in functie de multe caracteristici, fiind vorba de forma si deschiderea terenului, indicatorii urbanistici existenti, infrastructura si utilitati, dar si vecinatatile terenului respectiv", eu explicat reprezentantii Atisreal.

Acestia au adaugat ca, in afara de toate aceste caracteristici, cel mai important este raportul dintre cererea si oferta de terenuri din zona la momentul vanzarii, orice comparatie cu tranzactii de terenuri inchiate anterior nefiind relevanta, ca si in cazul comparatiei cu pretul unor terenuri cu caracteristici diferite.

Reprezentantii Lujerului au declarat ca vor reloca activitatile fabricii in apropierea Bucurestiului, intr-o zona mai potrivita, deoarece actuala locatie, inconjurata de centre comerciale si de zone rezidentiale nu respecta standardele Uniunii Europene referitoare la activitatile fabricii. Pe langa acestea, trenul Cotroceni, care reprezenta principala modalitate de transport a materialelor necesare productiei, a fost desfiintat de catre CFR.

Reprezentantii fabricii au adaugat ca au identificat deja mai multe locatii si vor lua o hotarare in viitorul apropiat, urmand ca suma obtinuta din vanzarea terenului sa fie reinvestita in extinderea fabricii si imbunatatirea capacitatii de productie.

"De terenul respectiv sunt interesate mai multe companii (developeri si investitori), atat din cele ce activeaza deja pe piata locala, cat si nume internationale ce doresc sa isi inceapa activitatea in Romania", au declarat reprezentantii Atisreal.

Fabrica Lujerul a fost construita in perioada 1988-1989 ca fabrica in cadrul Intreprinderii de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase Bucuresti (IMPPF). In prezent, structura actionarilor este compusa din: OVERSEAS GROUP IMPEX S.R.L. cu 46,7% actiuni; DOBROGEA S.A., cu 43,4 % actiuni si alti actionari, cu 9,9% actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri