Termoizolarea blocurilor in zona Covasna - Harghita ar trebui sa fie implementata mai repede decat in alte zone, avand in vedere temperaturile scazute din aceasta zona, considera Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei.
“Aici avem cea mai mare densitate de cladiri care ar trebui sa fie imediat anvelopate si, de aceea, la nivelul conducerii, incercam sa dam atat cat s-a cerut, mai ales de cele doua orase Miercurea Ciuc si Sfantu-Gheorghe”, afirma Murgeanu, citat de NewsIn.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a finantat in judetul Covasna mai multe programe de termoizolare, cel mai mare proiect de acest gen din tara fiind inaugurat chiar la Sf. Gheorghe, unde anul trecut s-a finalizat reabilitarea termica a unui cartier cu 17 blocuri.

De asemenea, in 2009 a mai fost intocmita documentatia pentru alte cateva sute de apartamente din oras.

Finantarea de la bugetul de stat pentru programul de termoizolare este de 50%, de la autoritatile locale 30%, iar din partea proprietarilor 20%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri