Presati de timp, unii proprietari negociaza preturile apartamentelor cu pana la 30% din suma ceruta initial, marja de negociere putand creste in functie de zona sau de lichiditatile cumparatorului, sustin reprezentantii agentiei imobiliare Galaxy Imob.
Preturile scad in functie de zona, de cat de repede vrea proprietarul sa vanda sau de cum are clientul banii disponibili. De regula, tranzactiile se incheie, in medie, la un pret cu 20 -30% mai mic decat cel cerut initial, spun cei de la Galaxy Imob.

Consultantii imobiliari dau exemplu un apartament cu doua camere, amplasat in cartierul Militari, al carui pret de pornire a fost de 62.000 euro, iar cel de vanzare de 54.000 euro. Tot in Militari, o locuinta cu trei camere a avut un pret de pornire de 100.000 euro si s-a vandut dupa doua luni de promovare si negociere cu 87.000 euro.

“Pe piata reala, gasim locuinte cu preturi de 100- 150.000 de euro, mai ieftine cu 20 – 30%. O scadere de 40% apare atunci cand proprietarii vor sa vanda repede. Sunt multi care au scazut pretul la jumatate si tot nu reusesc sa vanda, in special la imobilele de peste 150.000 - 200.000 de euro”, afirma consultantii.

In ceea ce priveste durata de vanzare, o locuinta poate ramane pe piata intre doua si sase luni, in functie de zona, insa daca pretul este prea mare, proprietatea poate sa nu se vanda deloc.

Cele mai cautate apartamente sunt cele in blocuri construitede dupa anul 1980, cu preturi de cel mult 60.000-70.000 euro. Sunt vizate ofertele cele mai ieftine, iar finisajele nu conteaza deloc, spun reprezentantii Galaxy Imob.

La mare cautare sunt si casele de la periferia principalelor orase, dupa ce dezvoltatorii au scazut preturile cu pana la 30%.

“In luna august, estimam ca se va inregistra o stagnare a preturilor. Proprietarii vor astepta reactiile pietei si in septembrie, astfel incat cel tarziu in octombrie vom sesiza noi scaderi de pret de peste 10-20%”, adauga cei de la Galaxy Imob.

Galaxy Imob este o agentie imobiliara cu capital integal romanesc. Agentia fost fondata in anul 2005 si, in prezent, are aproape 100 de angajati in cele trei centre deschise: Bucuresti, Targoviste si Ploiesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri