Compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Romania a intermediat in prima jumatate a anului tranzactii in valoare de 26 milioane euro pe segmentul de birouri, suprafata inchiriata de companii ridicandu-se 28.600 mp, sustine consultantul.
„Conform datelor adunate din piata, CBRE are o cota de piata de 36%, situandu-se pe primul loc in primul semestru al acestui an”, se arata in comunicatul consultantului. Pe locurile doi si trei in functie de tranzactiile intermediate pe piata spatiilor de birouri in primele sase luni s-au clasat companiile consultanta imobiliara DTZ Echinox si The Advisers/Knight Frank, cu cote piata de 23%, respectiv 9%.

Pe de alta parte, DTZ Echinox sustine ca a intermediat un sfert din tranzactiile inregistrate pe piata birourilor in primul trimestru, pondere care creste pentru intervalul T1-3.

“Cifrele anuntate de CBRE cuprind si trazactii din ultimele trei luni, astfel incat ele trebuie calculate in contextul primelor trei trimestre, nu al semestrului intai, si trebuie ponderate cu cifrele corecte inregistrate de ceilalti actori importanti din piata”, a declarat Madalina Cojocaru, coordonatorul departamentului de birouri al DTZ Echinox.

Printre tranzactiile intermediate de CBRE se numara: AIG (720 mp in Victoria Center), Embassy (550 mp in City Gate), Maxbet (1.500 mp in Matrix BC), MedLife (1.200 mp in Porumbaru BC), Porr (950 mp in Pipera Business Tower), Piraeus Bank (1.330 mp in Romanitza Center) si Rompetrol (9.300 mp in City Gate).

„Nu putine au fost cazurile celor care au preferat sa se mute in alte cladiri cu costuri de relocare suportate de noul proprietar, unde insa aveau conditii mai bune fata de fostul sediu, agreand pentru o chirie la un nivel similar”, a declarat Catalina Jigman, sefa departamentului de birouri a consultantului imobiliar CB Richard Ellis Romania.



Sursa tabel: DTZ Echinox. Cifrele din tabel reprezinta datele consolidate ale departamentelor de research din cadrul celor mai importante companii de consultanta imobiliara pentru primul semestru, coroborate cu datele DTZ pentru trimestrul al treilea.

Printre cei mai activi chiriasi s-au evidetiat operatorii de servicii medicale private, o piata aflata in expansiune in acest moment. Preferinta operatorilor de servicii medicale de a deschide clinici in cladiri de birouri se explica printr-o serie de avantaje pe care acestia le au in respectivele locatii, se mai arata in comunicatul CBRE.

Citeste si Clinicile medicale iau cu asalt cladirile de birouri. Care sunt mizele?.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri