Peste 500 de familii care au cumparat apartamente in proiectul Planorama, aflat in prezent in insolventa, contesta raportul administratorului judiciar, pe care il acuza de lipsa de profesionalism si cer statului sa se implice in rezolvarea acestei situatii.
“Administratorul judiciar provizoriu Ion Constantin a notificat noi termene pentru inregistrarea cererilor de admitere a creantelor impotriva debitoarei Euro Habitat. Aceasta presupun o prelungire de 64 de zile, cu mult peste perioada maxima legala de 30 de zile si reprezinta o incalcare grava a art. 62 alin. 2 din Legea nr. 85/2006”, se arata in comunicatul Asociatiei Planorama.

Mai mult, sustin clientii Planorama, administratorul judiciar nu a anuntat judecatorul sindic ca este suspendat din calitatea de practician in insolventa la data numirii sale, inducand-ul pe acesta in eroare.

Cumparatorii Planorama il mai acuza pe Ion Constantin ca a ajuns la concluzia falsa potrivit careia cea mai mare parte din esecul proiectului revine clientilor care au reziliat contractele sau care nu au vrut sa mai continue platile si nu realitatea: proiectul nu a fost finalizat la termenele promise iar dezvoltatorul nu a oferit o perspective asupra finalizarii acestuia.

“Aceasta contestatie este necesara si pentru a fi sustinuta cererea de inlocuire a administratorului judiciar provizoriu, din cauza lipsei de profesionalism a acestuia si a conduitei discretionare si profund partinitoare in favoarea creditoarei EuroHabitat. De asemenea, solicitam sprijinul institutiilor Statului Roman si a Administratiei Publice Locale si implicarea acestora in rezolvarea unei situatii cu implicatii si consecinte sociale grave pentru un numar de peste 500 de familii”, se mai arata in comunicatul asociatiei.

Dezvoltatorul Euro Habitat a lansat in anul 2005 proiectul Planorama, amplasat pe strada Doamna Ghica din Bucuresti si avand patru blocuri, cu un total de 1.104 apartamente. Primele apartamente erau planificate spre livrare in vara anului 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri