Valorile orientative ale apartamentelor din Bucuresti, conform noii grile a notarilor, oscileaza in jurul pragului de 30.000 euro pentru locuintele cu doua camere, la jumatatea valorii publicate in anul 2010.
Pe Calea Crangasi, un apartament cu doua camere confort I sporit, aflat la un etaj cuprins intre unu si patru, construit intre anii 1978 si 1990, are o valoare orientativa de 32.600 euro, in timp ce un apartament cu trei camere, intr-un bloc cu aceleasi particularitati, are o valoare orientativa de 42.300 euro, potrivit Ghidului privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare din Bucuresti, publicat de Camera Notarilor Publici din Bucuresti.

In zona Piata Rahova, o garsoniera confort I sporit, amplasata la mai sus de etajul cinci inclusiv, dar nu la ultimul nivel, intr-un bloc construit intre 1978 si 1990, are o valoare orientativa de 17.600 euro. Pentru un apartament cu doua camere in aceeasi zona, valorile orientative au fost stabilite la 29.300 euro pentru etajele superioare si la 29.300 euro, conform aceluiasi document.

Pe bulevardul Iuliu Maniu, valoarea orientativa a apartament cu doua camere, amplasat intr-un imobil construit in perioada 1960-1977, este 28.500 euro pentru etajele inferioare (unu-patru) si de 27.100 euro pentru etajele superioare. Pentru imobilele construite intre anii 1978-1990, valorile locuintelor cu doua camere au fost estimate la 30.700 euro, respectiv 29.300 euro.

Notarii subliniaza insa ca noua grila isi propune sa stabileasca valorilor orientative pentru proprietati imobiliare de tip rezidential, comercial si industrial doar pentru uzul Birourilor Notariale.

Utilizarea valorilor cuprinse in ghid ca referinta in rapoartele de evaluare sau ca justificare a pretului unor tranzactii imobiliare de catre persoane fizice sau juridice, de drept public sau privat nu se recomanda, deoarece abaterile pot fi semnificative, se explica in analiza notarilor.

“Tedintele pietei imobiliare sunt dificil de estimat in situatia prezenta in spiritul principiului «anticiparii». In aceste conditii a fost estimata o depreciere a valorii de piata a apartamentelor si cladirilor individuale pentru anul 2011 de 10%, iar pentru terenuri de 20%”, mentioneaza evaluatorii firmelor Euro-Expert si Expert Valuation, care au realizat lucrarea pentru Camera Notarilor Publici din Bucuresti.

Vezi
Ce cred cititorii wall-street.ro despre evolutia preturilor pentru locuinte in 2011.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri