Fostul realizator Tv Serban Huidu trebuie sa plateasca daune de 360.000 de euro familiilor victimelor accidentului provocat de acesta in 16 octombrie 2011, la Timisul de Sus si care s-a soldat cu moartea a trei persoane, anunta Judecatoria Brasov, citata de Mediafax.
Suma reprezinta putin peste jumatate din profitul de 590.000 euro inregistrat in 2011 de Hodoronc Tronc Producation, compania care se ocupa de productia emisiunilor radio si TV pe care Hudiu obisnuia sa le realizeze.

Judecatoria Brasov a decis ca fiica Magdei Draghici, Ioana Campean, sa primeasca daune morale in valoare de 120.000 de euro si daune materiale de circa 1.900 de lei.

De asemenea, pentru sotia lui Stefan Lungu Balog s-au stabilit daune morale tot de 120.000 de euro si materiale de 5.500 de lei reprezentand cheltuieli cu inmormantarea si 5.000 de euro reprezentand contravaloarea autoturismului Dacia Logan distrus in accident.

Totodata, fiul lui Stefan Lungu Balog va primi 120.000 de euro ca daune morale. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile de pronuntare.

Ioana Campean, fiica Magdei Draghici, a solicitat daune morale si materiale de 400.000 de euro, iar sotia si fiul lui Stefan Lungu Balog s-au constituit parti civile diferite in acest proces, cerand drept daune morale cate 200.000 de euro, plus daune materiale de peste 5.000 de euro ca si contravaloare a autoturismului distrus in accident si cheltuieli de inmormantare de circa 6.000 de lei. Cea de-a treia victima a accidentului, Ioan Garbis, nu a avut urmasi, prin urmare nimeni nu s-a constituit parte civila din partea acestuia.

In 29 iunie, Serban Huidu a fost condamnat de Judecatoria Brasov la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa. Familiile victimelor accidentului au facut recurs la decizia judecatorilor, urmatorul termen fixat la Curtea de Apel Brasov fiind anul viitor, in 31 ianuarie.

La jumatatea lunii mai, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov.

In 16 octombrie 2011, ei se indreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de doi si patru ani si cu bona acestora.

Judecatoria Brasov a ajuns la concluzia ca vina pentru producerea accidentului din 16 octombrie 2011 revine "in totalitate" fostei vedete TV Serban Huidu, deoarece acesta nu a ajuns pe contrasens in urma unui derapaj, ci pentru ca a pierdut din raza vizuala soseaua, intorcandu-se catre copiii sai aflati pe bancheta din spate. Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului masina condusa de Huidu rula cu 87 de kilometri la ora, in conditiile in care limita de viteza era de 50 de kilometri la ora, si a intrat total pe contrasens.

"Huidu putea preveni producerea accidentului daca si-ar fi pastrat banda de circulatie. Starea de pericol s-a declansat in momentul in care Serban Huidu a patruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili daca putea sau nu sa evite producerea accidentului", sunt concluziile expertizei tehnice ale carei rezultate au fost transmise Parchetului in 23 martie.

Expertiza stabileste ca accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea masina condusa de Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens in timp ce soferul celeilalte masini implicate in accident, un Logan, nu a avut nicio vina, circula corect si n-a taiat curba, masina fostei vedetei TV aparandu-i brusc in fata. Conform expertizei, masina Dacia Logan rula cu 40 de kilometri la ora.

Dupa accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legisti au comunicat ulterior Parchetului Judecatoriei Brasov concluziile expertizei in cazul lui Huidu, care a relevat faptul ca acesta era apt sa conduca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri