Guvernul a aprobat hotararea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarata zi libera, au declarat surse oficiale. Conform procedurii, ziua este declarata libera pentru personalul bugetar, cu exceptia celor din institutiile publice a caror activitate trebuie asigurata.

Institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal sambata 26 aprilie sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la 31 mai, pentru a recupera ziua libera de 2 mai 2014, conform deciziei Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior ca agenda sedintei de guvern include hotararea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarata zi libera si a precizat ca spera ca "predictiile extrem de optimiste" ale industriei de turism sa se adevereasca si sa rezulte venituri mari.

"Cred ca astazi este si hotararea cu ziua de 2 mai, care va fi libera. Sper ca predictiile extrem de optimiste din partea industriei de turism sa se adevereasca si sa faca venituri mari, sa plateasca taxe la buget. Daca fac venituri mari - ma rog, cu taxele la turism, mai putin, dar macar venituri sa faca si sa se dovedeasca ca ziua aceea de 2 mai, libera, are un efect pozitiv in zona de turism", a spus Ponta in sedinta de guvern.

Duminica seara, premierul Victor Ponta a afirmat ca Guvernul va declara, probabil, ziua de 2 mai 2014 drept zi nelucratoare, care sa fie recuperata la o alta data, pentru a lega 1 Mai de zilele de sambata si duminica, scrie Mediafax.

Asociatia de Promovare Litoral-Delta Dunarii si Federatia Asociatiilor de Promovare Turistice din Romania au solicitat Guvernului sa declare 2 mai 2014 zi nationala libera, astfel incat sa fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sarbatorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului. In acest an, Ziua Internationala a Muncii - 1 mai, zi libera legala prevazuta in Codul Muncii, este intr-o zi de joi.

Cele doua organizatii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi nationala libera, urmand ca aceasta sa fie recuperata in cursul lunii mai.

Sursa foto: Turisti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri