Presedintele Confederatiei Nationale "Cartel Alfa", Bogdan Hosu, a declarat ca partenerii sociali au fost convocati vineri pentru o intalnire informala cu premierul pe tema salariului minim.

"Pentru salariul minim vom avea intalnire informala, pentru ca se pare ca nu se cunoaste in continuare Legea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, care ar fi trebuit consultat inainte de promulgare, fiind cea mai inalta institutie de dialog social din Romania, fiind prezidata de primul ministru", a spus Bogdan Hosu, scrie Mediafax.

Acesta a mai precizat ca, in intalnirea de vineri cu premierul Dacian Ciolos, ar urma sa se discute si problema bugetului de stat pe 2016.

"Ramane sa vedem care este finalitatea. Mai este timp ca Guvernul sa dea o hotarare de guvern legata de salariul minim pe economie. Ieri (marti, n.r.) in consiliul economic si social s-a aprobat bugetul de stat cu niste modificari, una dintre conditionari fiind ca salariul minim pe economie la 1 ianuarie 2016 sa fie de 1.200 de lei", a mai spus liderul sindical.

Salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, intrucat este nevoie de un studiu de impact al acestei cresteri asupra competitivitatii Romaniei si al mediului privat, unde este posibila o migrare spre economia gri sau neagra, a anuntat, vineri, ministrul Finantelor, Anca Dragu.

"Pe salariul minim vom analiza impactul cresterii si, eventual, vom recomanda ce cresteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie sa fie intr-adevar foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din cate stiu, si alte institutii europene fac un studiu similar, pentru ca aceasta masura poate afecta semnificativ competitivitatea Romaniei", a spus Dragu.

Liderii confederatiilor sindicale "Cartel Alfa", BNS, CNSLR Fratia, Meridian si CSDR arata, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Dacian Ciolos, ca au fost surprinsi de anuntul ministrului Finantelor privind intentia de inghetare a salariului minim garantat in plata de la 1 ianuarie 2016 si ii solicita premierului Dacian Ciolos sa convoace de urgenta Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social, pe tema bugetului de stat pe anul viitor.

Sursa foto: Nagy-Bagoly Arpad, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri